Realistisch iPhone 6 concept verschenen

Roel van Hout
8 februari 2014, 12:02
1 min leestijd
Realistisch iPhone 6 concept verschenen

Na maanden van spectaculaire maar ongeloofwaardige iPhone 6 concepten, is er eindelijk een iPhone 6 concept verschenen dat zomaar eens een heel eind in de richting van het uiteindelijke toestel zou kunnen zitten.

Lees verder na de advertentie.

Ontwerper Federico Ciccarese is voor zijn iPhone 6 concept dicht bij het ontwerp van de iPhone 5 en iPhone 5S gebleven. Opvallend is het scherm dat van rand tot rand loopt, maar dat is geen gek idee: als er een groter scherm komt, kan Apple zo voorkomen dat de telefoon zelf ook veel groter wordt. Apple heeft immers meermaals onderstreept hoe belangrijk het is om de iPhone met één hand te kunnen vasthouden en bedienen.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Daarnaast stelt Ciccarese de iPhone 6 voor als zijnde bol: dun aan de randen, maar naarmate je dichterbij het midden komt, steeds dikker. Ook dat is niet geheel verzonnen: Apple doet dat momenteel al bij de iMac, die van de zijkant druppelvormig eruit ziet: dunne randen en een dikker gedeelte in het midden.

iPhone 6 concept

iPhone 6 concept toont twee formaten

Ciccarese heeft twee formaten ontworpen, die beide groter zijn dan de iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S. Het eerste (en kleinste) heeft 7 rijen van 5 apps breed: daarmee zouden gebruikers 30 apps op één scherm kwijt kunnen, in vergelijking met de 6 rijen van 4 apps breed van de huidige nieuwere iPhones. Met de grote versie maakt hij het helemaal bont: 8 rijen van 6 apps breed. Dat zou een gebruiker snelle toegang tot 48 apps verschaffen: een verdubbeling van het huidige aantal.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu