In real-time iPhone dataverbruik bijhouden met Dataman Pro
Roel van Hout

Als je maandelijks tegen de grenzen van je databundel aanhikt, voldoet de app van je provider meestal niet. Met Dataman Pro hou je je dataverbruik in real-time bij.

Het grootste nadeel van de verbruik-apps van providers is dat ze misschien wel nauwkeurig zijn, maar niet in real-time bijhouden hoe ver je bent: je overzicht wordt met een kleine of grotere vertraging bijgewerkt. Met Dataman Pro kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoe ver je in je databundel bent.

iPhone dataverbruik

Daar komt bij dat de app een simplistisch en strak uiterlijk heeft, dat Dataman Pro mooi in iOS 7 doet passen – in tegenstelling tot de apps van providers, waarvan het nog maar de vraag is of die op korte termijn zullen worden aangepast aan de meest recente versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

iPhone dataverbruik wordt voorspeld

Met Dataman Pro kun je je iPhone dataverbruik laten voorspellen, maar daarvoor moet je wel eerst je abonnementsgegevens invullen. Je kunt aangeven hoeveel je mag verbruiken, hoelang je daar over moet doen en hoever je op dit moment bent (te vinden in de app van je provider).

Vervolgens zal Dataman Pro enkele dagen gaan bijhouden hoeveel data je verbruikt, en aan de hand van je verbruik aangeven of je te snel door je data heen gaat. Als dat het geval is, kleurt de app-achtergrond vervaarlijk rood.

De app ondersteunt daarnaast verversing in de achtergrond én laat zien welke apps data hebben verbruikt. Ook kun je zien hoeveel data je via wifi erdoor jaagt.

Kortom: Dataman Pro is een prachtig vormgegeven app die je iPhone dataverbruik zeer nauwkeurig in kaart brengt. De prijs is fors, maar voor wie zich maandelijks zorgen maakt over zijn of haar dataverbruik is het een zeer nuttige app.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.