‘Randloos scherm van saffier in de maak voor iPhone 6’
Roel van Hout

Weer een nieuw gerucht over het scherm van Apple’s aankomende smartphone: naar verluidt is Apple bezig met een randloos iPhone 6 scherm, dat van saffier zal zijn.

Dat schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald, die dit van een anonieme bron binnen de industrie hoorde. Het randloze iPhone 6 scherm krijgt naar verluidt geen ‘bezels’, zoals de dunne zwarte lijnen die nu nog aan weerszijden van het iPhone-scherm te zien zijn, heten. Verder zou het scherm dus inderdaad van saffier zijn.

Randloos iPhone 6 scherm klinkt logisch

Het zou een slimme en ook logische zet van Apple zijn, want door de randen te verwijderen kan het scherm aanzienlijk groter worden gemaakt zonder dat de telefoon zelf heel veel groter hoeft te worden – iets waar ze bij Apple in principe tegen zijn, aangezien toestellen volgens Apple’s design-filosofie altijd met één hand te bedienen moeten zijn.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Het is nog steeds wachten op de eerste uitgelekte foto’s, maar ontwerpers fantaseren er al flink op los. Afgelopen weekend verscheen er een geloofwaardig iPhone 6 concept – dat ook bovenaan dit bericht te zien is – waarin werd getoond hoe zo’n randloos scherm er dan uit zou kunnen zien. Voorlopig zullen we het nog met zulke afbeeldingen moeten doen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.