Radio luisteren met StreamItAll.
Redactie

Radio luisteren, een veelgevraagde functie die nog niet door een eigen applicatie van Apple zelf te gebruiken is. Toch is het wel mogelijk omdat de benodigde chips al wel in de iPhone zitten. Daarom zijn er natuurlijk wel radio apps. Bij deze: StreamItAll.

Deze applicatie ligt al een jaar in de App Store maar staat nu pas in de top 50 omdat er eerder geen vraag naar was. Het lijkt dat na de komst van de iPod Nano, die inclusief radio is, de vraag naar radio op de iPhone sterk is gestegen. Als je de applicatie voor het eerst opstart word je naar je leeftijd, geslacht en land gevraagd om te bekijken van welke zenders jij waarschijnlijk houd. Daarna krijg je een lijst van radiozenders die de applicatie voor jou heeft aanbevolen.

Radiozenders die je niet in je lijstje wilt hebben staan verwijder je door simpelweg op de edit knop te drukken. Door op het plus teken te drukken kan je een eigen radiozender invoegen door te zoeken naar een zender of om direct de URL in te voeren. Als je gaat zoeken kan je zoeken op genre of land. Door op Nederland te drukken krijg je een hele lange lijst met zenders die je toevoegt door op het plusje te drukken.

Vanuit de applicatie kan je extra aankopen doen zoals:

 • Luisteren op de achtergrond (via browser): Gebruik andere apps terwijl je naar de radio blijft luisteren.
 • Toon artiest en titel voor radiostations die dat ondersteunen.
 • Speel AAC+/HE-AAC v1/AAC-LC streams op volle kwaliteit op de achtergrond.

Een goede applicatie die zich vrijwel de beste gratis radio applicatie mag noemen tot nu toe. StreamItAll is hier gratis te downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • davidov

  En dit is gratis te gebruiken….?
  ik bedoel, er worden geen kosten gemaakt via netwerk of dergelijke?

 • Yoeri Boven

  Het beluisteren kost geen geld als je oneindig datagebruik hebt wat bij de iPhone abonnementen van T-Mobile inzit.

 • Rick

  Als je de app op de achtergrond wil laten werken kost € 2,39 extra.

 • Fred

  Ik hen streamitall al een lange tijd en heb pas geleden de in-app geinstalleerd ivm background. Maar pas op: het werkt niet met veel apps. Als je bijvoorbeeld navigatie opstart stopt streamitall toch. Ik heb dan ook mijn geld terug gekregen van Apple na mijn klacht. Streamitall is verder wel een goede app. Maar dus niet zonder meer te gebruiken als background.

 • Floris

  Ik reis elke dag met de trein en wil graag radio luisteren. Op mijn traject is internet van t-mobile zo slecht dat ik nooit langer dan 3 minuten naar de radio kan luisteren. Ik zit echt te wachten op het gebruik van de FM chip. Ik heb alle internetradio applicaties geprobeerd en ondanks de beloftes van buffering, naar de radio luisteren is er in Limburg nog niet bij.

 • Luister naar de nieuwe Belgische radiovicefm 95.2 FM 60-70-80-90 jaren Muziek ook Turkse klik op http://www.everyoneweb.com/vicefm GR RIK en RADIOVICEFM team