Draadloze opladers zorgen straks sneller voor volle iPhone

Florence Peeters
25 februari 2019, 17:23
2 min leestijd
Draadloze opladers zorgen straks sneller voor volle iPhone

Je iPhone opladen doe je straks een stuk sneller draadloos dan via de traditionele oplader. Fabrikant Qualcomm gaat bestaande en nieuwe draadloze opladers met hun Quick Charge-technologie certificeren en zorgt dat er meer snelle oplaadmatten op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

Draadloze opladers krijgen Quick Charge-certificaat

Terwijl het nog steeds wachten is op Apples eigen draadloze oplader, de AirPower, komt de ene na de andere draadloze oplaadmat op de markt. Oplaadmatten die Qi-gecertificeerd zijn, worden ook ondersteund door iPhones die draadloos opladen. Vanaf de iPhone 8 hebben alle iPhones ondersteuning voor opladen zonder draad.

De draadloze Qi-gecertificeerde opladers zijn echter niet altijd even snel. Daardoor is het nog nu minder interessant om een draadloze lader te gebruiken als je je telefoon snel wil opladen. Dat wil Qualcomm veranderen, door de laders een Quick Charge-certificaat te geven als ze hun laadprotocol ondersteunen. Door bovendien de technologie beter beschikbaar te maken voor fabrikanten van zulke Qi-laders, kun jij straks gemakkelijk een vlotte draadloze oplader kopen.

AirPower

De eerste die met zo’n door Qualcomm gecertificeerde Quick Charge-oplaadmat op de proppen komt is Xiaomi. Volgens de telefoonfabrikant haalt hun nieuwe draadloze oplader een laadsnelheid van 20 Watt.

Iets te snel voor de huidige iPhones, want die laden maar met een snelheid van 7,5 Watt draadloos op. Maar de kans is groot dat deze snelheid in de toekomst verhoogd wordt.

Door deze stap van Qualcomm is er straks genoeg keus tussen betaalbare oplaadmatten. Bovendien worden ook bestaande opladers door Qualcomm gecontroleerd. Als ze aan de juiste technologie voldoen, krijgen ook deze apparaten een Quick Charge-certificaat.

AirPower mogelijk ook in rijtje

Het is niet duidelijk of Apples AirPower ook in het rijtje van gecertificeerde oplaadmatten komt, zeker omdat de band tussen Apple en Qualcomm door allerlei zakelijke conflicten niet zo best is. Volgens de laatste geruchten zou de AirPower vrijdag 29 maart in de winkels liggen en dus binnenkort worden aangekondigd door Apple.

Het blijft afwachten of dat ook echt zo is, want lange tijd leek het erop dat de oplaadmat helemaal niet zou verschijnen. De in 2017 al aangekondigde draadloze oplader zou continu productieproblemen hebben. Hierdoor is een release nog geen werkelijkheid geworden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu