Questyle NHB12: ultieme lossless oordopjes voor Apple-apparaten

Maurice Snijders
25 augustus 2023, 12:59
2 min leestijd
Questyle NHB12: ultieme lossless oordopjes voor Apple-apparaten

De AirPods Pro zijn voor veel mensen de ultieme oordopjes, maar wat moet je doen als je lossless audio wilt? In dat geval lijken de MFi-gecertificeerde (Made For iPhone) Questyle NHB12 de beste keuze!

Lees verder na de advertentie.

Ultieme lossless oordopjes

Het grote voordeel van de Questyle NHB12 is onlosmakelijk verbonden met het grootste nadeel. Met het grote voordeel bedoelen we uiteraard de lossless audio, waarmee je van de volledige geluidskwaliteit van Apple Music kunt genieten. Maar lossless audio is niet mogelijk via bluetooth. En dat betekent dus dat het hier om bedrade oordopjes gaat.

De Questyle NHB12 zijn ontworpen om compromisloze lossless en hi-res audio te leveren tot 24-bit/192kHz. Dankzij de geïntegreerde DAC (Digital-to-Analog Converter) die de interne DAC van de iPhone omzeilt, krijg je topkwaliteit geluid van onder meer Apple Music of bijvoorbeeld Tidal.

questyle

Bedrade oordopjes voor lossless audio

De oordopjes maken gebruik van een enkele dynamische driver in elk oorstukje, die wordt aangestuurd door de geïntegreerde DAC en versterkermodule. Een enkel rood lampje geeft aan dat er audiogegevens worden verwerkt met een frequentie van 48 kHz of lager, een dubbel rood lampje geeft aan dat er lossless gegevens worden verwerkt van meer dan 48 kHz.

Audiosignalen via Bluetooth zijn gecomprimeerd en hebben niet de bandbreedte om echte lossless of hi-res audiobestanden volledig te verwerken. Er kan vooruitgang worden geboekt als de ondersteuning voor Qualcomm’s aptX Lossless audio codec wordt uitgebreid, maar daar lijkt het vooralsnog niet op. Met bedrade hoofdtelefoons zijn resoluties variërend van 16-bit/44.1kHz (CD-kwaliteit) tot 24-bit/192kHz (hi-res audiokwaliteit) mogelijk.

lossless

Gemaakt voor Apple-apparaten

De NHB12 zijn speciaal ontworpen voor iOS-apparaten en worden aangesloten via de Lightning-poort van Apple. Ze zijn niet compatibel met Android-toestellen. Als Apple komende maand de iPhone 15 met usb C-poort lanceert, belooft de fabrikant gratis een upgrade aan van de lossless oordopjes.

Kickstarter-campagne is al gehaald

De Kickstarter-campagne van de NHB12 moest een bedrag van € 9158 bij elkaar krijgen. Inmiddels is er al een bedrag van maar liefst € 47.851 binnen gehaald. De uiteindelijke vraagprijs is $ 299 (zo’n € 275), maar vroege beslissers kunnen nog $ 70 besparen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: questyle, questyle
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu