Qualcomm toont hoe de iPhone 8-vingerafdrukscanner kan werken

Lars Paijmans
28 juni 2017, 16:41
2 min leestijd
Qualcomm toont hoe de iPhone 8-vingerafdrukscanner kan werken

De nieuwste smartphone van Vivo maakt het een stuk geloofwaardiger dat de iPhone 8 Touch ID in het scherm verwerkt. Zo kreeg Qualcomm het voor elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Qualcomm vingerafdrukscanner onder het scherm

Tijdens het Mobile World Congress in Shanghai bewees de Vivo Xplay 6 waar iPhone-gebruikers al maanden naar uitkijken. Dankzij de techniek van Qualcomm zit de vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt, zodat je geen fysieke knop meer nodig hebt om je vinger te scannen.

Een indrukwekkende prestatie, want de volledige voorkant van de smartphone kan daardoor gevuld worden met het scherm. De scanner is maar klein, maar zou in theorie in heel het display gestopt kunnen worden. Dit zou de productiekosten echter zo sterk verhogen, dat Vivo liever voor een klein stuk koos.

Qualcomm vingerafdrukscanner

In een persbericht legt Qualcomm uit hoe de scanner werkt, die een vingerafdruk door schermen, glas en metaal kan meten. Ook onder water blijft de scanner werken, waarbij de hartslag en bloeddruk kan worden gemeten. De fabrikant krijgt dit voor elkaar met ultrasone geluidsgolven, die de groeven in iemands vinger registreren.

De techniek werkt, ook in consumententelefoons

De fabrikant benadrukt dat de scanner ook door oled-schermen heen werkt, en voor ‘baanbrekende nieuwe smartphones’ kan zorgen. Dat Apple deze techniek gaat gebruiken, is echter heel onwaarschijnlijk, nu de twee bedrijven verwikkeld zijn in een rechtszaak.

De komst van Qualcomms nieuwe scanner is dan ook vooral een aanwijzing dat het anno 2017 wel degelijk mogelijk is om de scanner onder het scherm te stoppen. Een positief tegengeluid voor de geruchten die stelden dat Apple noodgedwongen de Touch ID-sensor op de achterkant van de iPhone 8 zou verwerken.

De laatste tijd wijzen alle gelekte iPhone 8 dummy’s en afbeeldingen echter op een iPhone waarbij de scanner volledig in het scherm zelf verwerkt zit. In september komen we te weten of het Apple is gelukt om een soortgelijke techniek als Qualcomm te benutten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Qualcomm
Categorie: Achtergrond
Thema: Touch ID
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen