Qualcomm-ceo hoopt zaak met Apple buiten rechtbank op te lossen

Rutger Otto
18 juli 2017, 14:33
2 min leestijd
Qualcomm-ceo hoopt zaak met Apple buiten rechtbank op te lossen

Apple en Qualcomm zijn al ruim een half jaar verwikkeld in een patentzaak waarbij de gemoederen hoog oplopen. Toch denkt de baas van Qualcomm dat de zaak best onderling is op te lossen.

Oplossing buiten rechtszaal

De ceo van Qualcomm, Steve Mollenkopf, sprak op de Brainstorm Tech-conferentie in het Amerikaanse Aspen. Daar zei hij over de strijd met Apple dat ‘dit soort dingen vaak opgelost worden buiten de rechtszaal’. Mollenkopf ziet ‘geen reden waarom dat in deze zaak niet gebeurt’.

Dat betekent overigens niet direct dat er op dat gebied al stappen worden gemaakt. “Ik heb niets om aan te kondigen, dus vraag me er alsjeblieft niet naar”, zei Mollenkopf. Dat schrijft Fortune.

Openbare strijd

Eerder dit jaar zei de Qualcomm-ceo ook al te hopen de zaak in alle rust met Apple op te lossen. “Je zult ons waarschijnlijk niet in de pers zien ruziën”, claimde hij in februari. Dat is duidelijk mislukt, want de afgelopen maanden kwamen beide partijen regelmatig in het nieuws met aanklachten over en weer. De toon van Mollenkopf suggereert dat hij bereid is om met Apple te onderhandelen, maar of dat ook gebeurt is niet bekend.

Zaak sinds januari

Het is goed mogelijk dat de zaak nog een tijdje duurt. De ruzie ontstond in januari van dit jaar, toen Apple chipmaker Qualcomm aanklaagde voor 1 miljard dollar. Volgens het bedrijf van Tim Cook vraagt Qualcomm oneerlijke royalty’s voor ‘technologie waar ze niets mee te maken hebben’. Ook zou Qualcomm gegeven kortingen niet terugbetalen.

Daar bleef het niet bij. Qualcomm vindt niet dat het teveel geld vraagt aan Apple. In april klaagde Qualcomm Apple aan, omdat Apple afspraken zou negeren en schade zou toebrengen aan Qualcomm. Het bedrijf uit Cupertino besloot te stoppen met het betalen van royalty’s aan Qualcomm, totdat de rechtbank het juiste bedrag heeft vastgesteld.

Als de twee bedrijven er samen niet uitkomen, lopen de zaken vermoedelijk nog wel een tijdje door.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fortune
Bron afbeelding: iFixit
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's