Qualcomm eist importverbod op iPhones in de VS

Lars Paijmans
7 juli 2017, 9:13
1 min leestijd
Qualcomm eist importverbod op iPhones in de VS

De strijd tussen fabrikant Qualcomm en Apple bereikt een nieuw hoogtepunt. Het bedrijf wil een verbod op de iPhone-import in de VS, omdat Apple zich niet aan de regels houdt.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm wil verbod op iPhone-import

Qualcomm heeft aan de Amerikaanse handelscommissie om het importverbod gevraagd. Het is een reactie op Apples beslissing om geen licenties meer aan Qualcomm af te dragen. De United States International Trade Commission kan in potentie de iPhone-import tegenhouden, mocht de overheidsinstantie Qualcomm gelijk geven.

iPhone-import

Omdat iPhones in Azië worden geproduceerd, is dit in theorie een manier om Apple te dwarsbomen. Vlak voor de komst van de nieuwe iPhone 8 zou het immers desastreuze gevolgen hebben als het bedrijf het toestel de VS niet meer in krijgt.

Apple en Qualcomm werkten aanvankelijk nauw met elkaar samen, maar dat veranderde afgelopen januari. Het begon toen Qualcomm werd beschuldigd van anti-competitieve patenten. Apple sleepte het bedrijf vervolgens voor de rechter, omdat Qualcomm royalties zou vragen over technieken waar het bedrijf niets mee te maken heeft.

Een jarenlange strijd in wording

Een paar maanden geleden kaatste de fabrikant de bal terug naar Apple, met een eigen rechtszaak waarin Apple wordt beschuldigd van het breken van overeenkomsten, het maken van onware statements en het aanmoedigen van aanvallen op Qualcomm-fabrieken in meerdere landen. Destijds stelde de fabrikant nog dat ‘de iPhone er zonder hen niet was geweest’.

Tim Cook zei onlangs nog dat hij de discussie met Qualcomm graag wil uitpraten. Al verwacht hij dat het een juridisch proces wordt dat een flinke tijd in beslag zal nemen. Op de nieuwe aanklacht heeft Apple nog niet gereageerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen