Samsung en Google steunen Apple in strijd tegen Qualcomm

Lars Paijmans
21 juli 2017, 9:02
2 min leestijd
Samsung en Google steunen Apple in strijd tegen Qualcomm

De strijd tussen Apple en chipfabrikant Qualcomm gaat onvermoeid door. Een organisatie die Samsung, Google, Intel en andere grote techbedrijven vertegenwoordigt, heeft zijn steun uitgesproken voor Apple.

Qualcomm Apple rechtszaak

Reuters schrijft vandaag dat Apple een grote stem achter zich heeft gekregen. De Computer & Communications Industry Association heeft een formeel bezwaar ingediend tegen Qualcomm. De chipfabrikant eist een importverbod op de iPhone in de Verenigde Staten en Duitsland.

Volgens de groep zou een dergelijk verbod voor een grote schok in de markt zorgen. En de wereldwijde smartphonevoorraden en prijzen dusdanig opschudden dat het negatieve gevolgen heeft voor klanten en fabrikanten. “Als Qualcomm gelijk krijgt, zal het bedrijf zijn monopolie-positie verder misbruiken tegen Apple”, aldus Ed Black, ceo van de groep.

Apple Qualcomm rechtszaak

Apple is zelf geen lid van de groep van techbedrijven. Naast Samsung en Google vertegenwoordigt ze ook Facebook, Uber, Microsoft, Amazon, Netflix en meer grote namen. Eerder deze week schaarden ook andere leveranciers van iPhone-onderdelen zich achter Apple.

De ruzie tussen Apple en Qualcomm ontstond in januari van dit jaar. Apple klaagde chipmaker Qualcomm aan voor 1 miljard dollar. Het bedrijf uit Cupertino stelde dat de fabrikant oneerlijke royalty’s vroeg voor ‘technologie waar ze niets mee te maken hebben’. Ook zou Qualcomm gegeven kortingen niet terugbetalen.

Daar bleef het niet bij. Qualcomm vindt niet dat het teveel geld vraagt aan Apple. In april klaagde Qualcomm het bedrijf aan, omdat Apple afspraken zou negeren en schade zou toebrengen aan Qualcomm. Het bedrijf uit Cupertino besloot te stoppen met het betalen van royalty’s aan Qualcomm, totdat de rechtbank het juiste bedrag heeft vastgesteld.

De ceo van Qualcomm hoopte aanvankelijk de zaak nog buiten de rechtszaal op te lossen. Dat zal ongetwijfeld nog een flinke tijd in beslag nemen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Bron afbeelding: iFixit
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's