‘Apple en Qualcomm werken samen aan 5G-modem voor iPhone’
Dilara Isik

Apple en Qualcomm werken samen aan 5G-ondersteuning voor een toekomstige iPhone. Dat is bijzonder, want de twee bedrijven hadden in het verleden niet de beste relatie. Inmiddels hebben ze de strijdbijl begraven en werken ze aan een 5G-modem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 2020 krijgt 5G-modem

Eerder werden er al geruchten verspreid dat de iPhone 2020 (of de iPhone 12) 5G gaat ondersteunen. Later meldden meerdere anonieme bronnen dat de nieuwe iPhones over de Qualcomm X55 beschikken, de meest geavanceerde 5G-modem. Nu bevestigt de directeur van Qualcomm, Cristiano Amon, dat het bedrijf met Apple samenwerkt om “zo snel mogelijk” een 5G-iPhone te lanceren.

De twee bedrijven tekenden een overeenkomst voor meerdere jaren. De eerste 5G-iPhones zullen dus waarschijnlijk Qualcomm-modems hebben, maar het lijkt erop dat deze iPhones niet de beste technologie van Qualcomm krijgen.

iPhone 2020

Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat zowel Apple als Qualcomm de 5G-ondersteuning op tijd voor de lancering van de nieuwe iPhone af wil hebben. Amon laat weten dat het vooral prioriteit is om de 5G-iPhone zo snel mogelijk te lanceren.

Strijdbijl werd in april begraven

Apple en Qualcomm kwamen in een strijd terecht over een patent van Qualcomm. Apple zou namelijk jarenlang de technieken van de chipfabrikant hebben gebruikt zonder Qualcomm daarvoor te betalen. Na een rechtszaak heeft Apple een boete betaald aan Qualcomm. Daarna hebben de twee bedrijven het bijgelegd en zijn ze in april 2019 een nieuwe samenwerking aangegaan. Dit lijkt nu dus zijn vruchten af te werpen.

Meer geruchten over iPhone 12

De verwachting is dat iPhone 12 de eerste iPhone wordt met ondersteuning voor 5G, maar dat is niet het enige gerucht over de nieuwe iPhone. Eerder werd gespeculeerd dat de notch een stuk kleiner wordt of misschien zelfs verdwijnt, al lijkt dit niet heel aannemelijk.

Bovendien wordt het scherm wellicht groter en dunner. Ook het design lijkt waarschijnlijk meer op de iPhone 4, met een wat platter en hoekiger ontwerp. Daarnaast komt er waarschijnlijk een vingerafdrukscanner in het scherm. Wil je meer weten? Kijk dan op onze pagina over de iPhone 2020.

Lees meer over de iPhone 2020

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.