‘Quad-core processor voor iPhone 5’
Redactie

De geruchtenstroom voor de iPhone 5 komt steeds verder op gang. Langzaam maar zeker zal een deel van de geruchten bewaarheid worden, want de verwachting is nog altijd dat de nieuwe iPhone in het najaar gelanceerd gaat worden. Deze keer gaat het gerucht, dat de iPhone 5 uitgerust zal worden met een quad-core processor.

Quad-core processor

Volgens de Digitimes krijgt de iPhone 5 een zogenoemde quad-core processor, die op die van Qualcomm gebaseerd is. Digitimes zou de informatie hebben verkregen van verschillende bronnen binnen de industrie. Samsung zou de snelle chip maken, met de Samsung Exynos 4 als basis. De toepassing van de quad-core processor zou in elk geval een enorme verbetering zijn in vergelijking met de processor van de iPhone 4S. Deze beschikt namelijk over een dual core processor. Deze A5 chip is ook te vinden in de iPad 2.

Aziatische productiemarkt

Digitimes brengt wel vaker informatie over de nieuwe iPhone in de wereld, waar het waarheidsgehalte niet altijd van kan worden vastgesteld. Maar de geruchtenstroom uit de Aziatische productiemarkt heeft wat dat betreft wel vaak een grote invloed. Eerder schreef Digitimes eens dat Samsung bij Apple een chipcontract had verloren, waarna het bedrijf tien miljard dollar in waarde achteruit ging.

Lees meer over alles wat met de iPhone 5 te maken heeft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.