Push-notificaties ontvangen van de postbode
Redactie

Sinds iOS 3.0 is het mogelijk om push-berichten te ontvangen van applicaties. In de App Store staan enkele applicaties waarmee je zelf een systeem kan maken dat je push-berichtjes stuurt via de applicatie. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een web-dienst berichtjes laten sturen. Een andere toepassing van dergelijke applicaties is een systeem dat je een push-berichtje stuurt als de postbode is langs geweest.

Push-bericht als de fysieke post binnenkomt

In de onderstaande video laat men zien hoe je een systeem maakt dat je een push-bericht stuurt als de postbode een brief in de brievenbus heeft gedaan. Het lijkt misschien moeilijk om te maken, maar in werkelijkheid val het erg mee. Je hebt alleen een sensor nodig die een signaal op de computer kan tonen. Vervolgens kan je met enkele regels code al een push-berichtje naar je telefoon sturen.

De applicatie uit de video maakt gebruik van een simpel php-script dat je zelf kan aanpassen naar je eigen wensen. Er is niet meer nodig dan een klein beetje basiskennis van deze taal, een sensor én een webhost. De sensor kan je natuurlijk variëren, waardoor je bijvoorbeeld ook een systeem kan maken dat je een push-berichtje stuurt als er iemand je huis betreedt.

Prowl: Easy Push Notifications

Prowl Solutions LLC

10 (9 reviews)
€ 3,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.