Apple maakt eerste publieke bèta iOS 9.3 beschikbaar
Wouter Nijsen

Apple heeft de bèta van iOS 9.3 uitgebracht voor het grote publiek. Dat betekent dat je de features van de aanstaande iOS-versie alvast kunt testen.

Publieke bèta iOS 9.3

De bèta werd vanavond samen met testversies van watchOS 2.2, El Capitan 10.11.4 en tvOS 9.2 gelanceerd. Net als bij voorgaande iOS-versies geeft Apple reguliere gebruikers de mogelijkheid om iOS 9.3 te testen. Hiervoor dien je je wel aan te melden bij het bètaprogramma van Apple. Daar krijg je toegang tot huidige en aanstaande bètaversies van iOS en OS X. Ben je al bètatester bij Apple, dan kun je de update over-the-air op je iOS-toestel downloaden.

De testversie van iOS 9.3 werd begin deze week al uitgebracht voor ontwikkelaars, maar komt – zoals wel vaker – een aantal dagen later voor het grote publiek. Wanneer de update officieel wordt uitgerold, is niet bekend.

Dit brengt iOS 9.3

iOS 9.3 is de derde grote update van iOS 9 en brengt een aantal interessante features. Nieuw is bijvoorbeeld de nachtmodus Night Shift, die de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt, zodat je ook ’s avonds je iDevice prettig kunt gebruiken. Daarnaast wordt de optie toegevoegd om meerdere iPhones aan één Apple Watch te koppelen. Verder breidt iOS 9.3 de Notities-app uit. Het is mogelijk om de applicatie met Touch ID te beveiligen en aantekeningen op nieuwe manieren te sorteren.

3d touch ios 9.3 vernieuwingen

iOS 9.3 is ook een gunstige update voor gebruikers in het onderwijs. Door de update wordt het mogelijk om met meerdere personen op een iPad in te loggen en zo je eigen lessen en informatie op te vragen. Nieuw is de Classroom-app voor docenten, die helpt bij het lesgeven.

Tot slot krijgen enkele first party apps van Apple 3D Touch-ondersteuning als zij dat nog niet hadden. Wanneer bijvoorbeeld de Instellingen-app hard wordt ingedrukt, ziet de gebruiker snelkoppelingen naar energiebesparing, wifi, bluetooth en het instellen van een nieuwe achtergrond.

Lees meer over iOS 9.3

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.