Publieke bèta iOS 8.3 uitgebracht: dit moet je weten

Wouter Nijsen
12 maart 2015, 20:43
2 min leestijd
Publieke bèta iOS 8.3 uitgebracht: dit moet je weten

Apple heeft zojuist de publieke bèta van iOS 8.3 beschikbaar gemaakt. Hiermee kun je alvast Siri in het Nederlands en andere functies op je iPhone of iPad testen.

Lees verder na de advertentie.

Publieke bèta iOS 8.3 nu beschikbaar

iOS-bèta’s waren tot op heden alleen gericht op ontwikkelaars en uitgekozen testers, maar daar is vanavond verandering in gekomen. Apple heeft namelijk de publieke bèta van iOS 8.3 uitgebracht, waarmee je als gebruiker alvast de nieuwe functies van de update kunt testen.

publieke bèta iOS 8.3

Om deel te nemen aan de open bèta dien je je via deze link in te schrijven bij het zogenoemde Apple Beta Program. Dit doe je door met je Apple ID in te loggen. Wees je er echter van bewust dat de uitrol van de testversie pas net is begonnen. Het kan daarom zijn dat je je niet direct kan aanmelden.

Het is overigens de keer dat Apple een publieke bèta van een iOS-versie uitbrengt, al komt het nieuws niet geheel als een verrassing. Enkele weken geleden kwam namelijk al Apples plan naar buiten om de update vroegtijdig voor het grote publiek beschikbaar te maken.

Wat er nieuw is in iOS 8.3

siri nederlands

iOS 8.3 bevat veel nieuwe functies, maar de belangrijkste is natuurlijk dat Siri door de update eindelijk Nederlands praat. Dit is een functie waar veel gebruikers al jaren naar uitkijken, omdat zij voorheen gedwongen werden om de stemassistent met de Engelse of Duitse taal te gebruiken. Ook gebruikers uit Denemarken, Zweden, Turkije, Portugal, Rusland en Thailand kunnen vanaf iOS 8.3 in hun eigen taal tegen Siri praten.

De update voegt verder draadloze CarPlay-functies toe, zodat deze dienst nog gebruiksvriendelijker wordt. Een andere handige toevoeging is de tweestapsverificatie voor Google-accounts. Je hebt daardoor met iOS 8.3 geen app-specifieke wachtwoorden meer nodig om je agenda, e-mail en contacten te beheren.

Daarnaast introduceert iOS 8.3 een nieuw emoji-toetsenbord, Apple Pay-ondersteuning voor China en handige schakelaars voor 2G-, 3G- en 4G-verbindingen. Uiteraard zijn er ook de nodige bugfixes aanwezig die foutjes in het mobiele besturingssysteem verhelpen.

De iOS 8.3 bèta is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de vijfde generatie iPod touch.

Lees meer over iOS 8.3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu