PlayerUnknown’s Battlegrounds nu gratis te downloaden voor iOS in Nederland

Rick van der Veer
20 maart 2018, 13:25
2 min leestijd
PlayerUnknown’s Battlegrounds nu gratis te downloaden voor iOS in Nederland

PlayerUnknown’s Battlegrounds, ook wel PUBG genoemd, is één van de populairste schietspellen voor pc en Xbox. De game komt nu (net als Fortnite) ook naar de iPhone en iPad. Download de game nu gratis in de eerste groep landen.

Update 13:23 PlayerUnknown’s Battlegrounds is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland! Je kunt de game gratis downloaden en spelen via onderstaande link.

Lees verder na de advertentie.

> Download PUBG Mobile in de App Store (gratis)

Update 20 maart: PlayerUnkown’s Battlegrounds is zojuist verschenen in de Amerikaanse App Store en 122 andere regio’s. Op het moment van schrijven is de game nog niet in Nederland beschikbaar, maar hier kan ieder moment verandering in komen. De game is volledig gratis te spelen, in tegenstelling tot de pc-versie. Wel heb je een iPhone 6 of hoger nodig om de game te draaien. Afhankelijk van het toestel dat je gebruiktmaakt het spel een keuze tussen Low, Medium en High graphics.

Wil je niet wachten op de Nederlandse release van PUBG? Dan leggen we in onderstaande tip uit hoe je een Amerikaanse Apple ID aanmaakt. Hiermee kun je vervolgens het spel gratis uit de Amerikaanse App Store plukken en spelen tot PUBG ook in Nederland verschijnt. Je downloadt de Amerikaanse versie van PUBG via deze link.

Lees ook: Zo download je Amerikaanse apps uit de App Store

PUBG Mobile voor je iPhone

Het battle royale-genre op de iPhone krijgt binnenkort een geduchte concurrent. PUBG wordt al door miljoenen spelers op de pc en Xbox gespeeld, maar is binnenkort ook op de iPhone te spelen. Het spel dook plotseling op in de Canadese Play Store voor Android-gebruikers, maar volgens de makers kan PUBG voor iPhone ieder moment goedgekeurd worden in de Canadese App Store.

PUBG Mobile iPhone

Het is niet duidelijk waarom het spel alleen nog in Canada speelbaar is. Mogelijk wil Tencent, de uitgever van PUBG, de game eerst in een kleinere markt testen voordat het wereldwijd speelbaar is. Een definitieve releasedatum is onbekend, maar dat het spel naar de iPhone komt, staat vast.

De opzet van PUBG is vergelijkbaar met andere battle royale-games. Je wordt met 99 andere spelers uit een vliegtuig geworpen in een groot landschap, waarna je op zoek moet naar de juiste uitrusting om te overleven. De speler (of het team) dat als laatste overblijft is de winnaar. Kenmerkend voor PUBG is dat de winnaar de zin ‘winner winner, chicken dinner’ te zien krijgt.

Concurrentie in het genre

PUBG Mobile werd eind vorig jaar al uitgebracht voor smartphones, maar was alleen speelbaar in China. Nu Fortnite Battle Royale aangekondigd is voor de iPhone, was het een kwestie van tijd tot ook PUBG in het westen uitgebracht werd. Fortnite is immers de grootste concurrent van PUBG in hetzelfde genre. Voor deze game kun je je vanaf vandaag officieel aanmelden voor de bètaversie, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bron: Reddit
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen