Startup werkt aan Prynt: een iPhone case waarmee je kan printen

Een nieuwe startup maakt van je iPhone een polaroidcamera. Prynt is een case waarmee je foto’s meteen kan uitprinten, maar je moet nog wel een tijdje op de gadget wachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Prynt is een nieuwe startup uit Frankrijk die sinds begin dit jaar aan een toepassing werkt om je iPhone camera te veranderen in een Polaroid-toestel. Bij TechCrunch heeft het bedrijfje de case alvast getoond, en daar zijn ze geïnteresseerd.

iPhone printer

Prynt stuurt foto’s van de iPhone direct naar de case. Bij het huidige model (een prototype) duurt het zo’n 50 seconden om een foto te sturen en uit te printen. Ook kan het slechts één stukje papier tegelijk houden. In de planning ligt dat de consumentenversie tien tot 30 stukken papier kan meedragen en dat het slechts 30 seconden duurt om te printen.

prynt

Heb jij ook wel oren naar een instant printfunctie voor je iPhone, dan moet je nog wel even geduld hebben. Volgens Prynt CEO Clément Perrot komt de case volgend jaar pas op Kickstarter, waarschijnlijk gaan er dan nog wel een aantal maanden overheen voordat je de case in huis hebt. Hij moet 99 dollar gaan kosten, wat omgerekend neerkomt op zo’n 80 euro.

Print werkt met alle nieuwe telefoons met schermen van vier tot 5 inch, maar het bedrijf werkt aan een opzetstuk voor grotere telefoons zoals de iPhone 6 Plus.

Prynt en augmented reality

Nog een toffe toevoeging is dat de case van een augmented reality-functie is voorzien. Bij elke foto die je met de Prynt-app neemt, wordt automatisch een filmpje opgenomen van de tijd tussen het klikken voor een foto en het verzenden ervan. Als je de uitgeprinte foto vervolgens voor de camera van de app houdt, krijg je een afspeelknop te zien waarmee je het filmpje kan afspelen.

Lees meer iPhone nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.