Providers van de iPhone 4 (ook Nederland)
Redactie

De iPhone 4 is zojuist geïntroduceerd tijdens de keynote van Apple op het WWDC. In Nederland kunnen we deze nieuwe iPhone in juli verwelkomen. Het is nog niet precies bekend bij welke providers je de iPhone kan aanschaffen, maar we weten op dit moment wel zeker dat T-Mobile de iPhone weer gaat aanbieden. Op dit moment gaan er ook geruchten de ronde over Vodafone. Deze provider zou de iPhone 4 ook gaan aanbieden vanaf juli als we deze verhalen mogen geloven.

iPhone 4 exclusief bij T-Mobile Nederland

Tot nu toe heeft T-Mobile altijd al het alleenrecht gehad in Nederland als we het over de iPhone hebben. T-Mobile is namelijk de enige provider die de iPhone 3G en iPhone 3GS verkoopt. In andere landen was dit ook lange tijd zo geregeld, maar in sommige landen begint het alleenrecht te vervallen. In verschillende (Europese) landen zijn er namelijk al twee of meer aanbieders van de iPhone. Deze nieuwe providers hebben dit voor elkaar gekregen met een rechtszaak, en dus is er een kans dat dit in Nederland binnenkort ook gaat gebeuren.

iPhone 4 bij KPN en Vodafone

We weten dat iPhone KPN en iPhone Vodafone al een tijdje de iPhone willen aanbieden in Nederland. Dit is niet vreemd, want T-mobile heeft er in twee jaar ruim 200.000 verkocht. Dit zijn dus ook 200.000 abonnementen. Erg leuk voor de vaste inkomsten van de providers dus. De lancering van de iPhone 4 zou een mooi punt zijn om te beginnen als nieuwe provider, en dus is dit een moment voor de providers om weer te gaan strijden voor de iPhone-verkoop.

Op dit moment is het dus alleen zeker dat T-Mobile de nieuwe iPhone gaat verkopen door de aankondiging op hun website. Zodra we meer weten over andere providers zullen we dit meteen laten weten aan jullie.

Welke providers moeten volgens jullie de iPhone 4 gaan verkopen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • dries6951

  Volgens mij moet de nieuwe iPhone helemaal niet via een provider verkocht worden (koppelverkoop) maar gewoon ‘los’ ook al moet je dan veel meer betalen.

 • Klakke

  Daar ben ik het mee eens.
  Het moet gewoon mogelijk zijn om een simlockvrij exemplaar te kunnen kopen, net als in België en Italië.
  In deze landen is dit wettelijk geregeld.
  Ik denk dus dat ik hem dus maar in België ga halen.

 • Treach

  Ik zou het fijn vinden als hij gewoon bij iedere provider komt. Zeker omdat ik hem al lang wil maar niet weg wil bij KPN.

  En anders zoals gezegd word, los.. dan is hij voor iedereen beschikbaar die niet naar dat t-mobile wil.

 • Menno

  Uiteraard KPN of Vodafone.
  Betere dekking dan Tmobile betaal liever meer als niet bereikbaar te zijn zoals nu bij Tmobile

 • bubbles

  Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat KPN het niet gaat worden, Apple zou echt veels teveel eisen hebben (wurgcontract)! Van die zelfde bron heb ik vernomen dat idd Vodafone wel in gaat stappen…

 • MB

  Zou fijn zijn als vodafone inderdaad in zou stappen. Heb nu een 2jarig abbo bij hun en loopt in december af (kan dus in aug verlengen) maar de reden waarom ik toen niet voor de iPhone gekozen had was de slechte ervaring met T-Mobile. Best zonde want wilde die telefoon maar al de graag hebben. Nu Vodafone eventueel als provider op de markt komt (aangezien deze zomer dat contract met T-Mobile afloopt als alleenrecht)ben ik erg benieuwd naar deze ontwikkeling. Denk dat Vodafone hier in ieder geval een goude zet zal doen aangezien er meer mensen net zoals mij denken. 🙂

 • Pat

  Ik Hoop dat ze met een soort inruilactie komen. Heb pas een 3GS maar wil zeker de 4G

 • Pat1812

  @MB je kan 6 mnd van tevoren al verlengen met voda :))

  Ik hoop dat die met Vodafone komt.. heb nu tmobile en das zwaar shit…..

 • Robbie

  Ik weet nog niet wat ik ga doen… vind het erg lastig.
  m’n abo loopt in juli af bij T-mobile, dus de i4 komt er zowiezo, of ik nou m’n abo verleng of er een in Belgie ga halen en elders een nieuw abo af ga sluiten. lastig!
  Iemand een tip welke andere provider en niet te vergeten welk datapakket je dan het beste kan nemen.. ik had voorheen KPN en dat beviel super!

 • Zigginl

  Alle providers moeten eerst met een micro-SIM kaart komen lijkt me… is daar al bericht over?

 • sin

  Ben al 5 jaar VOdafone klant en super tevreden. Ik wil heel graag een Iphone maar zeker blijven bij VOdafone. Ik wacht dus ongeduldig af. Gisteren hoorde ik van iemand bij VOdafone dat het intern besproken is en dat zij het ook gaan verkopen. Ik hoop alleen dat dat waar is

 • tim

  In arnhem zit een winkel die gsmmarkt heet. daar kun je 3gs met vodafone krijgen. wellicht krijgen die ook de iphone 4 per eind juli.

 • KH

  Ik hoop dat vodafone de nieuwe iphone ook gaat aanbieden, zit er nu, net zoals een aantal anderen, 5 jaar bij. Vanwege het slechte bereik van t-mobile (beide ouders hebben er een abonnement lopen, met de nodige problemen) heb ik tot nu toe de overstap nog niet gemaakt.

 • Marcus

  Op de website van Phoneshop.nl kun je de iPhone 4 bestellen met Vodafone. Inclusief prijzen. Opvallend verder dat T-Mobile de iPhone 4 alleen aanbiedt met Flex of Relax (en dus geen apart i-xxx abonnement).

 • nick

  Hi mag van mij ook ;D Hoef ik daar niet weg xD

 • Wilg1978

  Bij de phoneshop zag ik ook dat vodafone een sim only iphone abbo heeft.
  Dit is misschien wel interessant als je de 4 in Belgie koopt.
  Heeft iemand verder tips over het hoe wat en waar als ik het op deze manier wil doen ?

 • sheryl

  graag bij kpn. ik wil en mag een nieuwe telefoon maar ik wil niet weg bij kpn. dus ik hoop dat hun hem gaan verkopen

 • Claudia

  Via Phoneshop kun je de iPhone 4 bestellen met alle NL providers. Maar hebben die providers dan een microsimkaart? Ik heb nu Telfort (Nokia N95) en mag al verlengen maar ik wacht het allemaal maar eens even af. Volgens een dame van Telfort gaat Telfort eind dit jaar ook de iPhone aanbieden, maar Telfort valt voor zover ik weet ook onder KPN??? In ieder geval ga ik niet zo’n prachtig toestel bestellen bij zo’n houwtje touwtje provide als t mobile.

 • De iphone moet gewoon vrij verkrijgbaar zijn!!!

 • richelle

  gewoon simlockvrij!! net als de 3GS in Belgïe!!

 • xionix

  @ Robbie:
  je kan bij vodafone een simonly iphone abo afsluiten vanaf 12,50 met internet onbeperkt al inbegrepen. Moet je wel een imei nummer bij het afsluiten van je iphone kunnen overhandigen.

  @ Zigginl:
  daar is al bericht over geweest, alle providers leveren de micro sim al. Mocht je dus een toestel hebben wat die gebruikt (ipad/i4) dan kun je die sim kaart aanvragen bij je provider.

  @ sin hoe betrouwbaar is die persoon want zou wel graag willen weten of het uberhaupt op enige zekerheid berust dat het toestel bij meerdere providers wordt aangeboden?
  Zie NL wel weer gewoon buiten het bootje vallen en dat alles bij hetzelfde blijft hoop het uiteraard van niet!!

  Heb zelf vodafone icm een iphone en wil nu wel een nieuw contract bij hun met de i4 kan al niet wachten

 • tim

  als apple slim is atoppen ze met alleen recht van t-mobile.
  wil de iphone 4 graag hebben maar nooit van ze leven niet met zo’n b-provider als t-mobile

 • FJF

  @xionix:
  Vriend van me heeft gebeld met vodafone, om te vragen of het waar was dat ze iphone 4 aan gingen bieden, mocht diegene officieel nog niet zeggen maar waarschijnlijk zouden ze dat wel doen!!
  dus goed nieuws lijkt me!! 😀

 • P@

  Afgelopen vrijdag contact gehad met T-mobile EN Vodafone. Bij T-mobile zat de stemming er al helemaal in, de medewerker kon helaas nog niet zeggen wanneer ze exact met de I4 op de proppen komen, maar de prijzen zouden soortgelijk zijn als met de introductie van de 3GS.

  Bij Vodafone was men wat terughoudend, en in eerste instantie wist de medewerker van niks, maar na het zogenaamde “even navragen” kon de beste man vertellen dat Vodafone vanaf september 2010 de iPhone 4 gaat leveren.

  Ik zit nu bij T-Mobile, en eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen 2 jaar amper shit of narigheid gehad. 3G dekking werkte altijd naar behoren, en nooit toestanden met overbelaste netwerken en dat soort gein.
  Gemakshalve me daarom maar op de “wachtlijst” laten zetten bij T-Mobile. Feit is wel dat ik de andere providers nauwlettend in de gaten houd. Mocht het zo zijn dat bijvoorbeeld Vodafone binnen nu en een paar weken officieel de introductie en prijzen bekend maakt dan zal dit goed worden vergeleken met T-Mobile. Kijken wie de goedkoopste is/wordt.

 • Daan

  Ik reis ook wel af naar België voor een simlock vrij exemplaar
  Ik kan niet wachten….

 • Bob

  wat zal de 32 gb 4G gaan kosten in Belgie? Iemand enig idee?

 • Hans

  Bob zegt: wat zal de 32 gb 4G gaan kosten in Belgie? Iemand enig idee?

  Van de iPhone 4, 32 GB wordt je 287 euro armer. Je moet dan wel een tweejarig contract met t-mobile afsluiten. Het goedkoopste tweejarig contract zal wel 29,95 euro per maand bedragen.

 • Kenny

  <<<>>>

  Eerst goed lezen en dan pas antwoorden Hans, Bob vraagt wat het in belgië gaat kosten volgens mij hebben ze geen T-mobile in belgiëo fik moest het verkeerd hebben.

  Ik denk dat die in belgie een serieus stuk duurder zal zijn zoals alle andere versies voordien, schatting tussen de 500 a 750€.

  Zal er niet ver naast zitten denk ik, maar waarom in belgië kopen is sneller in nederland uit. Van wege de sim lock vind ik wreemd hem ook een toestel gekocht in nederland vroeger en ben dan naar belgië verhuist en ben gewoon naar de provider gegaan om de sim lock eraf te laten halen en was geen enkel probleem, was dit nu gratis of niet dat weet ik niet meer.

  Koppel verkoop is 1 ding maar dan een simlock erop is wel totaal verkeerd en onzin.

  Mvg
  Kenny

 • Ik heb ook gehoord dat Vodafone de iPhone 4 gaat verkopen afgelopen week. Begreep wel dat door de enorme vraag in V.S. levering mogelijk pas eind oktober zal gaan starten.

 • patrick

  om alles even duidelijk te maken: de iphone 4g komt eind juli begin augustus naar nederland, heefd abbonnementen bij: t-mobile, hi, kpn, vodafone, en orange, als de provider nog geen micro simkaarten heeft dan wordt een normale simkaart bijgeknipt en een ‘losse’ iphone kost rond 700/800 EURO VOOR EEN 16 GIG. dus als ik jullie was zou ik nog maar even wachten met het: EVEN NAAR BELGIE REIZEN EN HEM DAAR KOPEN. ik hoop dat nu de meeste vragen zijn beantwoord.

 • Pytrik

  Ik heb simyo als provider. En ik wil dat kaartje gaan bijknippen zodat ie in m’n nieuwe iPhone 4 past. Kan dat wel? Ik bedoel, alles kan, maar werkt hij dan ook?

 • adoNL
 • Mindfields

  Ik heb een iphone 4s zonder abonnement. Ik ben nu nog opzoek naar een provider. Wat voor mij het belangrijkste is dat ik onbeperkt kan internetten voor een vast tarief per maand (dus absolut niet aan de hand van verbruik van aantal MB of verbruik per minuut!!!). Wat bellen/smsen betreft, het mag ook prepaid zijn! Heeft iemand een suggestie?

 • Robert

  Ik zou eens bij de volgende provioder kijken.
  https://www.youfone.nl
  deze is van KPN, en daar kan je onbeperkt snel internetten bij simonly abonnementen nemen.