Provider in Ierland blokkeert Cydia

Een provider in Ierland heeft Cydia geblokkeerd. iPhone-gebruikers die de applicatie op de iPhone willen gebruiken met mobiel internet, zullen zien dat de pagina’s in de applicatie niet geopend kunnen worden. iPhone-gebruikers in Ierland kunnen Cydia nog wel bereiken via Wifi, want alleen het Cydia-verkeer via de mobiele netwerken kan worden geblokkeerd door de provider.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tetheren

Mogelijk heeft de Ierse provider Cydia geblokkeerd om het tetheren van mobiel internet tegen te gaan. Via Cydia kan je namelijk software downloaden om het mobiele internet door te sluizen naar je laptop en iPad. Providers hebben liever niet dat je dit doet, en dus proberen zij alles te doen om dit tegen te gaan. De blokkering van Cydia door de Ierse provider is één van de extreemste maatregelen die we tot nu toe hebben gezien.

Acties in Nederland

In Nederland is Cydia op dit moment nog steeds te gebruiken als je beschikt over een mobiele verbinding. T-Mobile is zelf in staat om websites en applicaties te blokkeren, maar heeft dit op dit moment nog niet gedaan. In Nederland is dit namelijk niet de gewoonte. Sommigen beweren zelfs dat het tegen de wet is om applicaties zoals ‘Cydia’ te blokkeren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.