Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

‘Apple niet blij met progressie autodivisie Project Titan’

Erwin Vogelaar
25 januari 2016, 19:03
2 min leestijd
‘Apple niet blij met progressie autodivisie Project Titan’

Het gaat niet goed bij Apples Project Titan. Het bedrijf zou niet te spreken zijn over de progressie van de auto-technologie.

Lees verder na de advertentie.

Project Titan problemen

Het loopt niet op rolletjes bij Project Titan, Apples poging om in de auto-markt te stappen. Hoewel er nog niets officieel naar buiten is gebracht over dit project, lijkt dit voorlopig ook niet meer te gaan gebeuren. Bronnen van AppleInsider stellen dat mensen aan de top van Apple niet blij zijn met de richting waar het project heen gaat en de progressie die er gemaakt is. Daarom zouden er voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen mogen worden.

project titan problemen

De verwachting is dat Apple inmiddels meer dan 1,000 mensen aan het project heeft werken, zowel binnen als buiten Cupertino. Het team heeft in korte tijd veel werkkrachten aangenomen, onder andere mensen die voorheen aan Teslas elektrische auto’s werkten. Vorig jaar werden er nog verschillende auto-experts aan het team toegevoegd om Project Titan van de grond te krijgen. Blijkbaar was het niet genoeg.

Volgens de bronnen zou onder andere Jony Ive zijn ontevredenheid over het werk van het team hebben geuit. Worden de auto’s niet mooi genoeg? Bij het maken van een auto moet er aan veel wetten en regels gedacht worden, wat creativiteit in design in de weg kan zitten. Wellicht is het voor Apple niet mogelijk om de originele visie van de grond te krijgen, waardoor na teveel concessies het resultaat niet meer voelt als een Apple-product?

CarPlay

Project Titan is niet de enige manier waarop Apple met de auto-industrie bezig is. Met CarPlay is Apple nu al in veel auto’s te vinden. Gekoppeld aan je iPhone kan CarPlay op een groter scherm je telefoongesprekken, navigatie, muziek enzovoort laten zien. Siri leest alles hardop voor zodat je niet altijd naar het scherm hoeft te kijken. Wellicht moet Apple zich op CarPlay richten en het auto-maken aan andere bedrijven overlaten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Appleinsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen