‘Google geeft op 19 maart presentatie over streamingdienst voor games’

Michel van 't Klaphek
19 februari 2019, 19:23
2 min leestijd
‘Google geeft op 19 maart presentatie over streamingdienst voor games’

Google houdt op 19 maart een speciaal evenement tijdens de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco. Waarschijnlijk brengt het bedrijf hier meer details naar buiten over Project Stream, een streamingdienst waarmee je games kunt spelen via je browser.

Lees verder na de advertentie.

‘Project Stream presentatie op 19 maart’

Het bedrijf heeft journalisten uitgenodigd voor het evenement dat om 19:00 uur Nederlandse tijd begint. De uitnodiging is op zijn zachtst gezegd nogal cryptisch. Kijk maar:

Project Stream presentatie 19 maart

Alhoewel Google dus niet noemt wat er precies onthuld wordt, lijkt het hier om Project Stream te gaan. Deze streamingdienst voor games werd afgelopen oktober getest. Hierbij konden Amerikanen de game Assassin’s Creed Odyssey gratis via de Chrome-browser spelen.

De voordelen hiervan zijn dat gebruikers de game niet hoeven te installeren en dat je voor een vast maandelijks bedrag onbeperkt kunt spelen. Je kunt Project Stream dus zien als een Apple Music– of Netflix-abonnement, maar dan voor games.

Waarschijnlijk gebruikt Google het evenement op 19 maart om meer details naar buiten te brengen. We weten bijvoorbeeld nog niet welke games je kunt spelen, wanneer de dienst voor iedereen uitrolt en hoe snel je internetverbinding moet zijn.

Lees ook: ‘Apple werkt aan eigen gamingdienst met abonnementen’

Google focust op games

Daarnaast is het ook mogelijk dat niet Project Stream in het middelpunt van de belangstelling staat, maar Play Pass. Het wemelt al sinds tijden van de geruchten over dit abonnement waarmee gebruikers onbeperkt games uit de Play Store kunnen spelen, vergelijkbaar met Apples App Store.

Ook zou Google in de weer zijn met een eigen spelcomputer, die codenaam Yeti draagt. Deze console om games te streamen zou net zo klein zijn als een Chromecast, Googles multimedia-dongle voor achterin je tv.

Als het klopt dat Google bezig is met een streamingdienst voor games, kan men de borst natmaken. Ook Apple zou in de weer zijn met een abonnement om onbeperkt spellen te kunnen spelen en volgens geruchten heeft Microsoft, bekend van de Xbox One-console, ook plannen voor zo’n dienst.

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu