‘Productie schermen iPhone 5S gestart’
Wouter Nijsen

De productie van schermen voor de iPhone 5S is gestart. Sharp, een van de lcd-fabrikanten van Apple, is klaar om volgende maand massaal met de productie van schermen voor de iPhone 5S te beginnen

Dat meldt AppleInsider. Sharp gaat waarschijnlijk zijn grote fabriek in Kameyama gebruiken om alle lcd-schermen te fabriceren. Door de nieuwe informatie komt de iPhone 5S mogelijk pas in het derde kwartaal.

iPhone 5S & Sharp

Sharp heeft een moeilijke periode achter de rug en krabbelt langzaam maar zeker weer op. Dit komt ook grotendeels door Samsung die veel aandelen van Sharp hebben gekocht.

Ook Japan Display, een samenwerking tussen de lcd-divisies van Sony, Hitachi en Toshiba, en LG Display – de lcd-tak van LG – hebben bestellingen van Apple ontvangen. De massaproductie van iPhone 5S-schermen is mogelijk bij deze bedrijven al gestart.

De verwachting is dat de iPhone 5S eenzelfde scherm als de iPhone 5 krijgt. De hoge resolutie van het retina-scherm zou dus gelijk blijven. Daarnaast wordt het gerucht over een vingerafdrukscanner en de snellere A7-chip steeds populairder. Het toestel komt waarschijnlijk met het nieuwe en opgefriste iOS 7, het aankomende mobiele besturingssysteem van Apple.

Ook zou de iPhone 5S en goedkopere iPhone in verschillende kleuren komen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.