De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple verlaagt iPhone 7-productie met 10 procent, maar voert AirPods-productie op’

Lars Paijmans
2 januari 2017, 9:22
2 min leestijd
‘Apple verlaagt iPhone 7-productie met 10 procent, maar voert AirPods-productie op’

Apple begint 2017 door de productie van de iPhone 7 met 10 procent af te zwakken. Dit zou te maken hebben met de relatief trage verkoop van het toestel. Ondertussen krijgt Apple de AirPods niet aangesleept.

Lees verder na de advertentie.

Productie iPhone 7 en iPhone 7 Plus verlaagd

Het gerucht over de teruglopende iPhone 7 productie is afkomstig van Nikkei, die zich beroept op verzamelde gegevens van leveranciers. Omdat de trage verkoop van de iPhone 7 de oorzaak zou zijn, verwacht men dat Apple voornamelijk de productie van de 7 en 7 Plus terugdraait.

productie iPhone 7

De beslissing is opvallend, omdat Apple al maatregelen genomen zou hebben om dit te voorkomen. Zo zouden er over het algemeen minder iPhone 7s van de lopende band zijn komen rollen, om op die manier geen voorraad te creëren die zich blijft ophopen. De verkoop gaat nu echter zo traag, dat Apple alsnog de productie moet vertragen.

Ondertussen is het een wereld van verschil in de fabriek waar AirPods geproduceerd worden. De onlangs uitgebrachte draadloze oordopjes kregen over het algemeen erg positieve reviews (inclusief van ons) en die mening blijken consumenten ook te delen. Daarom zou de productie ervan verhoogd worden, zodat er voldoen kan worden aan de grote vraag.

AirPods niet aan te slepen

Dit sluit aan bij een opmerking die Tim Cook een paar dagen geleden maakte. Hij noemde de AirPods een ‘runaway success’ en dat Apple haar best doet om ze zo snel mogelijk te maken als ze kunnen. De iPhone 7 was dan misschien niet het kerstcadeautje die het had moeten zijn, een setje AirPods onder de boom zorgde alsnog voor goede feestdagen bij Apple.

Ben je zelf ook nog op zoek naar een setje AirPods? Deze handige website houdt de voorraad van alle Apple Stores in de gaten, zodat jij als eerste weet als er nieuwe exemplaren te koop zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu