Productie iPhone 5 komt op stoom met 150.000 toestellen per dag
Redactie

Apple laat haar toestellen fabriceren in China, aldaar is Foxconn Electronics verantwoordelijk voor de productie van onder andere de iPhone. Ook de iPhone 5 wordt door Foxconn geproduceerd, bronnen dichtbij laten weten dat er inmiddels 150.000 toestellen per dag worden geproduceerd.

Productie van nieuwe iPhone 5 komt gestaag op gang

Veel toeleverende ondernemingen die onder andere verantwoordelijk zijn voor de levering van camera’s, batterijen, touchscreens en overige onderdelen werken momenteel op volle kracht. Foxconn dient tijdig voorzien te worden van de juiste onderdelen voor de productie van de nieuwe iPhone 5.

Naar verwachting worden er deze maand nog zo’n 5 tot 6 miljoen iPhone 5 toestellen verscheept. De verwachting voor het vierde kwartaat van 2011 (dus de maanden oktober, november en december) ligt op ruim 22 miljoen toestellen. Het aantal te verschepen iPhone 4 toestellen zal in dit laatste kwartaal van 2011 fors teruglopen volgens de bronnen.

Meerdere producenten voor iPhone 5

Naast Foxconn gaat ook een andere onderneming genaamd ‘Pegatron’ zich richtingen op het produceren van de nieuwe iPhone. Apple bestelde begin augustus tien miljoen iPhone 5 exemplaren bij deze onderneming. Volgens de bronnen van DigiTimes zullen deze toestellen pas in 2012 verscheept worden.

Via DigiTimes

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.