‘Productie A9-processor voor volgende iPhone start medio 2015’

Gijs Ettes
26 augustus 2014, 16:41
1 min leestijd
‘Productie A9-processor voor volgende iPhone start medio 2015’

Hoewel het waarschijnlijk nog twee weken duurt voordat de iPhone 6 wordt onthuld, is de geruchtenmolen met betrekking tot zijn opvolger al op gang gekomen. Volgens een Chinese zakenkrant start medio 2015 de productie van de A9-chip die wordt gebruikt in de volgende iPhone.

Lees verder na de advertentie.

A9-chip iPhone
De A7-chip in de iPhone 5S werd nog door Samsung gemaakt.

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) zou in het tweede kwartaal van 2015 starten met het productieproces voor de processor van de opvolger van de iPhone 6. Maandelijks zouden 50.000 wafers voor Apple’s A9-SoC gemaakt kunnen worden.

Voorheen maakte Samsung altijd de processors voor iPhones, maar sinds de iPhone 6 heeft Apple gekozen voor het Taiwanese TSMC. Dat was een flinke tegenvaller voor Samsung, die de behaalde winst van de System-on-a-chip-divisie flink zag kelderen.

‘iPhone 6 krijgt M8-co-processor’

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 6 een nieuwe co-processor die de A8-chip ondersteunt voor het tracken van je bewegingen en activiteiten. Naar verwachtingen zorgt de zogenoemde M8-chip ervoor dat je iPhone beter kan samenwerken met populaire sportarmbanden, fitnesstrackers en sport-apps. Bij de iPhone 5S ontlast de M7-processor momenteel al de A7-chip op het gebied van activiteiten tracken en wellicht doet de M8-chip hier nog een schepje bovenop.

Lees meer over de iPhone 6

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu