‘Geen nieuwe productaankondigingen op WWDC 2016’

Lars Paijmans
6 juni 2016, 9:16
2 min leestijd
‘Geen nieuwe productaankondigingen op WWDC 2016’

Over precies een week barst WWDC 2016 in alle hevigheid los, dus reken maar dat we deze week nog een bootlading aan geruchten ontvangen. Betrouwbare bron Mark Gurman heeft mogelijk slecht nieuws voor mensen die op een MacBook Pro of ander product zitten te wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen productaankondigingen WWDC 2016’

Mark Gurman wordt gezien als een van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. Dit deed hij jaren voor 9to5mac, maar vorige week maakte hij bekend over te stappen naar Bloomberg. In de tussentijd verscheen hij op de Jay and Farad Show podcast om over WWDC-geruchten te praten.

wwdc 2016 nederland

De podcast herhaalt de nodige dingen die we al langer wisten, maar Gurman heeft in de tussentijd ook wat nieuwe dingen gehoord. Het meest opvallende is dat we volgens zijn bronnen geen nieuwe producten tijdens de keynote van Apple te zien krijgen.

Hoewel wij ook geen nieuwe iPhone of iPad hadden verwacht, hadden we toch een stille hoop dat Apple de gloednieuwe MacBook Pro zou tonen, die naast een nieuw uiterlijk ook een OLED touchscreenbalk boven het toetsenbord zou krijgen. Deze MacBook komt volgens de geruchten pas eind dit jaar uit, dus zou het ook wat vroeg zijn voor Apple om hem in juni al te onthullen.

Dit neemt overigens niet weg dat we ons volgende week maanden hoeven te vervelen. Volgens Gurman zal Apple zich door het gebrek aan nieuwe producten volledig richten op de besturingssystemen, die allemaal nieuwe versies krijgen. iOS 10, OS X 10.12 (of MacOS), tvOS en watchOS komen allemaal voorbij.

Software, in plaats van productaankondigingen WWDC 2016

Volgens Gurman zou iOS 10 naast een gloednieuw uiterlijk ook grote veranderingen met zich meebrengen voor de Foto’s app en Apple Music. Siri speelt ook een hoofdrol (net zoals op OS X 10.12) en volgens Gurman gaat Apple ook demonstreren hoe we in de toekomst via iMessage met Apple Pay onderlinge betalingen uit kunnen voeren.

Dat Apple zich tijdens de WWDC 2016 op software focust is overigens niet verwonderlijk. WWDC is een ontwikkelaarsconferentie, waar ontwikkelaars van over de hele wereld op af komen om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. De redactie van iPhoned zit aanstaande maandag (13 juni) in ieder geval in de startblokken om jou van het laatste nieuws en de nodige achtergronden te voorzien.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu