iPhone-gebruikers melden problemen met Snapchat na laatste update

Bram Lettenmeijer
28 juni 2021, 19:15
2 min leestijd
iPhone-gebruikers melden problemen met Snapchat na laatste update

Een grote groep Snapchat-gebruikers heeft problemen met de app na het installeren van de nieuwste versie via de App Store. Het bedrijf erkende het probleem met een bericht op Twitter, met de belofte dat een oplossing onderweg is.

Lees verder na de advertentie.

App crasht direct na openen

De laatste versie van de populaire foto-app Snapchat kampt met problemen. De app crasht bij veel gebruikers direct na het openen. Momenteel is er nog geen oplossing beschikbaar. Dat is vervelend, aangezien de app momenteel behoort tot de drie populairste socialmediaplatformen van Nederland.

Snapchat erkende het probleem vandaag op Twitter en belooft dat een oplossing niet lang op zich zal laten wachten. “We zijn op de hoogte van een probleem met de nieuwste versie van Snapchat die beschikbaar is in de App Store. Hou je vast, we onderzoeken het en werken aan een oplossing!”

Het gaat om versie 11.34.0.35. Eerdere versies van de app lijken voor zover bekend niet voor grootschalige problemen te zorgen. Ook op de redactie van iPhoned crasht de laatste versie van de app direct na openen.

Hoe kan dit gebeuren?

Snapchat brengt over het algemeen wekelijks nieuwe updates uit in de App Store, waarvan vele zich simpelweg richten op bugfixes en prestatieverbeteringen. We verwachten dit keer echter sneller een update, aangezien veel gebruikers nu geen gebruik kunnen maken van de app.

Soortgelijke problemen overkomen zelfs de beste iPhone-apps, maar het is altijd een wonder hoe dat kan. De updates worden tenslotte getest voordat ze worden uitgerold. Gelukkig hebben grote bedrijven zoals Snapchat veel slimme koppen aan boord, die dergelijke problemen over het algemeen snel kunnen oplossen.

Heb jij de laatste versie van Snapchat nog niet geïnstalleerd? Houden zo! Over een paar dagen kan je waarschijnlijk weer rustig updaten. Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu