Problemen met O2 netwerk
Redactie

O2 is een van de verschillende iPhone providers in het Verenigd Koninkrijk. Er heerst door de vele aanbieders redelijk wat concurrentie op de iPhonemarkt, je zou dan ook verwachten dat iedere provider hard zijn best doet om de beste dienst aan te bieden. Ondanks dit heeft O2 veel last van problemen met haar netwerk sinds zomer 2009.

Boosdoener: iPhone apps

De oorzaak van deze netwerkproblemen zijn, volgens Ronan Dunne, iPhone applicaties. Waarschijnlijk gaat het om applicaties die verantwoordelijk zijn voor veel data verkeer (Google earth) en applicaties die groot zijn, ondanks dat je een applicatie groter dan 10 mb niet kan downloaden op de iPhone. Ook surfen mensen veel (dus gebruiken ze meer data) door het gebruiksgemak van Safari.
O2 verontschuldigt zich in een interview met de Finanical Times en vertelt daarin ook dat ze een plan hebben om het netwerk beter te laten presteren.

Nokia Siemens Network

Een onderdeel van het plan om het netwerk beter te laten presteren is de samenwerking met het Nokia Siemens Network. Met deze unieke samenwerking proberen ze de klanten te kunnen voorzien van een goede infrastructuur.

T-Mobile

In Nederland is er ook niet altijd goede dekking met T-Mobile en veel mensen ergeren zich eraan. Waarschijnlijk is het niet zo erg, want de Consumentbond is er nog niet op af gestuurd…

Bron: MacWorld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.