‘Problemen met iOS in the Car houden iOS 7.1 release tegen’

Roel van Hout
29 januari 2014, 10:30
1 min leestijd
‘Problemen met iOS in the Car houden iOS 7.1 release tegen’

Wanneer iOS 7.1 komt is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat iOS in the Car (beter bekend als CarPlay) de iOS 7.1 release behoorlijk vertraagt.

Dat blijkt althans uit een verslag van de website The Information. Volgens dat artikel was iOS in the Car lange tijd een rondzwervend project, en wisten de hooggeplaatsten bij Apple niet goed waar ze het onder moeten brengen omdat het een product betreft waar Apple geen ervaring mee heeft.

Dat iOS in the Car op de WWDC 2013 met veel tromgeroffel werd aangekondigd, is daarmee opvallend, aangezien zelfs op dat moment niet alle Apple-bonzen zeker zouden hebben geweten of er wel een toekomst in het product zit. Tot nu toe staat er op de Apple-website nog steeds ‘coming soon’, maar hoe snel dat is weet niemand.

iOS 7.1 release in maart

Vooralsnog houden wij het op maart, aangezien Apple onlangs de vierde beta-versie van iOS 7.1 uitbracht. Normaalgesproken volgen er dan nog twee versies, die telkens twee of drie weken op zich laten wachten. Een iOs 7.1 release ergens begin/half maart ligt dan in de lijn der verwachting.

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

iOS in the Car lijkt inmiddels wel op koers te liggen: in de meest recente beta-versie van iOS 7.1 werd al beeld van de software voor de auto ontdekt – er is zelfs al een iOS 7 in the Car filmpje gevonden. Evengoed kan Apple op het laatste moment nog besluiten het uit de definitieve versie van iOS 7.1 te halen – het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf dat doet.

→ Lees er meer over in onze analyse van iOS in de auto!

Categorie: iOS
Spotlight: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's