Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Nieuwe problemen rond de productie van iPhone 6 schermen’

Rutger Otto
22 augustus 2014, 13:53
1 min leestijd
‘Nieuwe problemen rond de productie van iPhone 6 schermen’

De productie van de iPhone 6 heeft weer te kampen met een nieuwe tegenslag. Volgens diverse bronnen zou de productie van de iPhone 6 zelfs even stil gelegen hebben, omdat een onderdeel van het iPhone 6 display moest worden aangepast. Het wordt krap om genoeg iPhone 6 schermen af te hebben voor de lancering.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 schermen niet fel genoeg

iPhone 6 schermen

Dat meldt Reuters. Twee bronnen uit de Apple-productielijn hebben dat bevestigd. Apple was van plan om één laag onder het scherm te zetten, in plaats van twee. Normaal zorgt een extra laag voor een betere schermverlichting, maar daar was een ander component voor bedacht. De eerste productie wees volgens Reuters uit dat het licht niet fel genoeg was, waardoor er nu toch een extra laag in het toestel komt.

Aanvankelijk was de overstap van twee naar één lagen bedoeld om het toestel nog dunner te maken. Of de iPhone 6 nu weer iets dikker wordt en of de productie vertraging oploopt, is niet bekend. Wel zou de productie weer zijn opgestart, om de verloren tijd in te halen.

Vorige maand waren er al geruchten dat het gebruik van slechts één laag problemen op zou leveren met de backlight. Dat blijkt nu ook gebeurd te zijn. De huidige generatie iPhone (5C, 5S) is wel voorzien van twee lagen om de leesbaarheid te verbeteren.

Weinig saffier voor de iPhone 6L

Ook zouden er problemen zijn voor de iPhone 6L. Digitimes meent dat er dit jaar genoeg saffierschermen op voorraad zijn voor 1,35 miljoen tot 2,25 miljoen iPhone 6L-modellen. Dat is veel te weinig voor een wereldwijde lancering in september. Dat kan gevolgen hebben op de iPhone 6 aankondiging die tot nu toe gepland zou staan op 9 september.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu