Problemen bij App Store met verouderde iPhone

Redactie
20 december 2011, 18:32
2 min leestijd
Problemen bij App Store met verouderde iPhone

De afgelopen dagen zijn er veel klachten binnengekomen over Apple’s App Store. iPhone en iPod touch gebruikers die op iOS 3.1.3 staan laten weten dat er zich veel problemen voordoen.

Lees verder na de advertentie.

Een App Store die hapert, traag is, vastloopt en geen apps installeert of update. Gebruikers van iOS 3.1.3 weten er ondertussen alles van.

Ondersteuning

Er zijn veel applicaties die niet meer werken op het verouderde besturingssysteem. Wanneer je een applicatie wilt downloaden krijg je de melding dat je moet updaten.

Bijna alle apps van Apple worden niet meer ondersteund op iOS 3.1.3. De meest populaire apps als bijvoorbeeld WordFeud werken pas vanaf de iOS 4 software-update.

Deels zullen de klachten dus met ondersteuning te maken hebben. Ondersteuning die zowel Apple als andere fabrikanten van applicaties niet leveren.

Een slimme zet van Apple is het enerzijds wel, mensen zullen hierdoor sneller hun iPhone, iPod of iPad up to date houden.

Problemen

Toch is de matige ondersteuning niet het enige probleem. De App Store functioneert niet wanneer er geüpdatet moet worden.

Ook zijn er veel klachten over het verkeerd of niet laden van miniaturen en beschrijvingen van apps. Dit kan komen door een update van servers van Apple.

Eerste generatie iPhone en iPod touch

De eerste generatie iPhone en iPod touch worden niet meer ondersteund. Deze apparaten zijn volledig afhankelijk van iOS 3.1.3.

Hierdoor zullen deze apparaten steeds minder Apps kunnen draaien, simpelweg omdat Apple geen nieuwe versie van iOS beschikbaar stelt voor deze ‘oude’ apparaten.

Conclusie

Mocht je toch perse bepaalde apps op je telefoon willen kun je de oude versie ervan op je computer zetten en via iTunes naar je iPhone of iPod touch kopiëren. Updaten is uiteraard niet mogelijk!

Enerzijds zal het aan ouderdom en gebrek aan ondersteuning liggen en anderzijds zal het ook met een probleem bij Apple te maken hebben. Apple heeft nog geen reactie of verklaring over de problemen gegeven.

Categorie: Apple
Thema's: App Store, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen