Problemen Absinthe makkelijk op te lossen
Redactie

Vandaag bracht p0sixninja Absinthe uit: de tool waarmee je de iPhone 4S en iPad 2 kunt jailbreaken op iOS 5.0 en 5.0.1. De jailbreak is heel makkelijk maar het lijkt erop dat er nog wel een aantal bugs in zitten. Zo kan het zijn dat je geen verbinding kunt maken met de servers van greenpois0n of zijn opeens je foto’s verdwenen. Voor beide problemen is een eenvoudige oplossing.

Foto’s verdwenen

Het kan zijn dat na de jailbreak al je foto’s verdwenen zijn. Dit is volgens @planetbeing geen bug in de jailbreak-tool maar een onvoltooide jailbreak. Als je de app nogmaals opstart om de onvoltooide jailbreak te voltooien en daarna nog een keer om een volledige jailbreak uit te voeren, moet het probleem opgelost zijn.

Verbinding mislukt

Het kan zijn dat je onderstaande melding krijgt bij het jailbreaken van je iPhone. Dit kun je makkelijk oplossen door naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > VPN te gaan. Daar moet je VPN inschakelen. Als je de webclip opnieuw opent zul je weer een foutmelding krijgen. Na een reboot hoort alles weer te werken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.