De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple werkt aan Google Now-concurrent voor in iOS 9’

Wouter Nijsen
27 mei 2015, 19:58
2 min leestijd
‘Apple werkt aan Google Now-concurrent voor in iOS 9’

Apple is volgens nieuwe geruchten bezig met ‘Proactive’. Dit zou Apples concurrent voor Google Now zijn die mogelijk al met iOS 9 wordt uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Proactive

9to5Mac meldt dat Apple bezig is met een Google Now-concurrent, genaamd Proactive. Dit is momenteel de codenaam van het project. Proactive zou al enkele jaren in ontwikkeling zijn en informatie uit Siri, Agenda, Passbook, Contacten en apps van derden combineren. Hiermee toont de dienst relevante informatie voor iedere gebruiker. Volgens de bron kunnen gebruikers zelf met Proactive aangeven welke persoonlijke data wordt gedeeld.

Spotlight-iPhone6

Proactive moet de opvolger worden van Spotlight, de huidige zoekfunctie van iOS. Daarnaast zou de Google Now-concurrent werken met Apples Kaarten-app en Siri. Voor laatstgenoemde moet een nieuwe api voor ontwikkelaars beschikbaar komen, zodat de spraakassistent met Proactieve geïntegreerd kan worden.

Hoe Proactive er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar er is al wat informatie vrijgekomen. Zo zouden gebruikers de functie kunnen activeren door op het homescherm naar links te vegen, net zoals dat enkele jaren geleden met Spotlight werd gedaan.

Ook komt er een zoekbalk waarmee gemakkelijk naar informatie uit Spotlight kan worden gezocht. Daaronder wordt relevante informatie verdeeld onder drie verschillende onderdelen (apps, contacten en Kaarten).

Verder maakt 9to5Mac melding van enkele nieuwe functie voor de Kaarten-app. Zo wordt gesproken over een nieuw systeem voor belangrijke plaatsen en Browse Around Me. Met Browse Around Me zien gebruikers straks op de kaart wat er precies in hun omgeving te doen is. Tot slot zou augmented reality geïmplementeerd worden in de applicatie. Door de camera van een iPhone op een bepaalde plek te richten, toont de Kaarten-app relevante informatie.

Meer over iOS 9

ios 9

De afgelopen weken komen er steeds meer berichten rondom iOS 9 naar buiten. Zo werd bekend dat de focus van het besturingssysteem vooral ligt op het verbeteren van de stabiliteit en veiligheid. Ook moet er een vertrouwde wifi-functie komen, en een nieuw toetsenbord.

Tot slot wordt verwacht dat de Kaarten-app informatie over het openbaar vervoer gaat tonen en iOS 9 Force Touch gaat klaarmaken voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Het is aannemelijk dat iOS 9 op WWDC 2015 wordt onthuld. Dit evenement vindt dit jaar op 8 juni plaats.

Het laatste nieuws over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen