De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Private Relay in iOS 16 krijgt mogelijk een update: dit gaat er veranderen

Piet-Jan Lentjes
28 april 2022, 10:49
2 min leestijd
Private Relay in iOS 16 krijgt mogelijk een update: dit gaat er veranderen

Eén van de vernieuwingen in iOS 15 was Private Relay, of Privédoorgifte in het Nederlands. Met de functie kun je onder andere anoniem internetten met Safari. In iOS 16 krijgt Private Relay mogelijk een flinke update. Dit gaat er veranderen.

Update voor Private Relay in iOS 16

Er gaan verschillende geruchten dat Apple in iOS 16 van plan is om Private Relay (Privédoorgifte) een aantal nieuwe functies te geven. Op dit moment werkt de functie alleen in Safari en sommige onderdelen van Mail als je iCloud Plus hebt.

Volgens de geruchten gaat Apple de functie in de toekomst uitbreiden naar andere apps. Zou is het straks goed mogelijk om bijvoorbeeld via de Chrome-app of YouTube-app op je iPhone anoniem te internetten.

iOS 16

Privédoorgifte: wel of geen VPN

Private Relay werd in iOS 15 uitgebracht. Hiermee verberg je je IP-adres en kun je anoniem internetten. Privédoorgifte wordt vaak vergeleken met een VPN (Virtual Private Network). Dat is maar deels terecht. Een VPN anonimiseert ál je internetverkeer. Dat doet Private Relay niet. Op dit moment werkt het dus alleen als je Apples eigen Safari gebruikt. Wanneer je in een andere browser over het web surft, is je activiteit gewoon zichtbaar.

Lees meer: Private Relay voor iCloud Plus: is dat nou wel of geen VPN?

Je moet Private Relay wel zelf even aanzetten, want de functie staat standaard uit. Let op: wanneer je de gratis iCloud-versie met 5GB opslagruimte gebruikt, kun je Privédoorgifte niet gebruiken. Je hebt hiervoor een betaald abonnement met 50GB, 200GB of 2TB opslagruimte nodig.

Lees meer: Zo zet je Private Relay (Privédoorgifte) aan

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Lees verder na de advertentie.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu