Printen in iOS 4.2 heet AirPrint
Redactie

Apple heeft vanavond meer bekend gemaakt over de nieuwe functie in iOS 4.2: printen. De feature gaat AirPrint heten en is te gebruiken in elke applicatie. Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars het in gaan bouwen in hun applicatie(s). Zo kan je direct uit een applicatie tekst, foto’s en grafische afbeeldingen printen. De iPhone, iPod touch of iPad zoekt in het draadloos netwerk naar een printer en maakt hiermee contact.

In het persbericht gaat het over de printers van HP. Alle printers van HP die ePrint hebben zijn in staat om af te drukken met AirPrint. Als de printer gedeeld is, aangesloten op een draadloos netwerk via Wi-Fi én geconfigureerd met een Mac of PC zijn te gebruiken als printer voor AirPrint. Later komen er ook andere printerfabrikanten die hun systemen gereed maken voor AirPrint.

Apple benadrukt in het persbericht ook nog maar eens dat AirPrint (en iOS 4.x) alleen werkt op een iPad, iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch vanaf de tweede generatie. Dus niet op de iPhone 3G.

Bron: Persbericht Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Ik heb wat verdere research gedaan en het lijkt erop dat mensen met bijvoorbeeld een Airport Express of een Airport Extreme niet automatisch kunnen printen. De beta van iOS 4.2 die nu uit is vereist ook een update voor Mac OS X (versie 10.6.5), ook een beta. Pas als je in de Mac OS X beta je printer hebt geïnstalleerd en hebt gedeeld bij systeemvoorkeuren, pas dan kun je printen.
    Het is dus maar de vraag of je straks op elke printer die aangesloten is op het netwerk kunt printen met je iOS apparaat. Dit zal waarschijnlijk alleen werken als er een Mac of PC in het netwerk is die direct of indirect verbonden is met de printer (dus via USB of via Airport o.i.d.). Je Mac of PC werkt als het ware als een ‘slave’ voor de ‘master’ iOS apparaat die de opdracht eigenlijk doorstuurt naar de ‘slave’ die vervolgens de printer aanstuurt alles te printen wat het hebt opgegeven.

    Is m’n verhaal nog duidelijk? Hoop het!