Prijzen iPhone 4 onder de loep
Redactie

Met de lancering van de iPhone 4 is er een behoorlijke drukte losgebroken. Ook bij de mensen die een iPhone 4 overwegen loopt het zweet over het voorhoofd. De prijzen zijn namelijk nogal hoog, is het nou goedkoper om een iPhone 4 ergens los te kopen? In dit bericht nemen wij de prijzen onder de loep.

iPhone 4 bij abonnement

We kunnen hier niet het hele schema neerzetten, daarvoor kan je het beste zelf naar de site van T-Mobile gaan. Wat we wel kunnen doen is concluderen dat je veel moet betalen voor de iPhone 4, ook al neem je een abonnement.
Het bedrag dat je maandelijks moet betalen is gelijk aan de andere abonnementen van T-Mobile, voor het goedkoopste (i-150, uitgaande van één jaar) betaal je 29,95 EUR per maand. Je krijgt dan 150 sms-jes en 150 belminuten in je bundel. Wil je de iPhone 4 erbij, dan moet je maar liefst 359,95 EUR bijbetalen! Van dat geld kan je een andere goede telefoon kopen.
Pas bij het duurste abonnement (i-1000) krijg je de iPhone gratis, maar dan moet je wel meer dan 100 EUR per maand betalen.

Losse iPhone 4

Voor sommige personen is het wellicht voordeliger om een losse iPhone 4 te kopen, maar waar koop je dat? In Frankrijk en in Engeland verkopen ze de iPhone 4 zonder simlock.
De prijzen zijn in Frankrijk voor de iPhone 4  16 GB en de iPhon 4 32 GB respectievelijk 629 EUR en 729 EUR. En in Engeland (afhankelijk van de koers) ongeveer 607 EUR en 728 EUR.

Als je dan bij een andere provider, als voorbeeld nemen wij telfort, een goedkoper abonnement afsluit dan kan je misschien goedkoper uitzien. Wij hebben het berekend.

Stel dat je een iPhone 4 16 GB wilt en genoeg hebt aan 150 belminuten en  150 sms-jes en je wilt een looptijd van slechts één jaar. Bij T-Mobile ben je in totaal ongeveer 720 EUR kwijt. Bij Telfort in combinatie met een losse iPhone 4 16 GB, 757 EUR. Je bent dus duurder uit bij bijvoorbeeld Telfort, maar het verschilt niet veel. Dus wanneer je T-Mobile niet wilt om de een of andere reden, kan je ook naar een andere provider gaan.
frankrijk

Kijk op de speciale pagina van T-Mobile voor de actuele prijzen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Emiel

  Noemt men dit onder de loep?

  “Van dat geld kan je een andere goede telefoon kopen.” Ja vast wel maar daarvoor bekijk ik dit artikel niet.

  Vrij kort artikel, zonder echte kosten baten berekening.

 • Er zijn heel veel mogelijkheden. Ik kan ze moeilijk allemaal opschrijven. Met internet, zonde internet, geen sms, wel sms etcetera.
  Maar de conclusie is; er is weinig verschil.

  Wat zou jij dan willen zien, Emiel?

 • Maik

  Conclusie van dit artikel: zinloos gemeld.

 • Dick de wit

  Vind het ook een beetje kort door de bocht. Met wat meer tijd genomen had je misschien een interessantere vergelijk kunnen maken.

 • Emiel

  @ Catherina:

  Zoals misschien vele twijfel ik of ik een toestel los moet kopen of weer 1 a 2 jaar moet verlengen. Het zou handig zijn om dan te zien wat uiteindelijk voordeliger is.

  Dus bijvoorbeeld een aantal voorbeeld rekensommen waarin wordt vergeleken hoeveel je kwijt bent als je hem los koopt en dan een ander abbo met internet erbij neemt niet van t-mobile. En dat hoeven echt geen 10 verschillende opties te zijn gewoon wat voorbeelden.

  16bg model met een i150 abbo:

  Als ik 2 jaar lang 30 euro per maand kwijt ben en maar 150 smsjes/ belminuten heb ben ik 720 euro kwijt in 2 jaar

  En daarbij moet ik 169 euro bijbetalen voor de telefoon, dat komt neer op 169:24 =7 euro per maand

  Je betaalt dus in werkelijkheid 37 euro per maand.

  Als ik een toestel los koop; de 16gb voor 629 dan betaal ik 26.20 per maand. Dit geeft 37 -26.20 = 10,80 euro ruimte per maand om een ander abbo te zoeken dat meer bied dan 150 smsjes/belminuten.

  Zoiets dus.

 • Christiaan

  Heeft er mischien ook iemand internet adressen om een iphone 4 te bestellen vanuit Frankrijk of England? Of moet ik toch echt de trein instappen om hem te gaan kopen in het buitenland? Heb namelijk nog een contract lopen voor mijn Iphone 3 ,maar omdat die schade heeft gehad en ik waarschijnlijk genoeg terug krijg van de verzekering om een nieuwe te kopen wil ik graag de Iphone 4 gaan halen. Tevens zag ik op deze site ook al vermeld dat de Iphone 3 en 3G niet meer los verkijgbaar zijn.
  Alvast bedankt