Prijzen en verkoopdatum Parrot AR.Drone bekend

Redactie
17 juni 2010, 21:42
1 min leestijd
Prijzen en verkoopdatum Parrot AR.Drone bekend

Eerder berichtten we al over de Parrot AR.Drone in de zin van wat het is. De AR.Drone is een helikopter die bestuurd kan worden met de iPhone of iPod Touch (iPad onbekend).Op het CES werd de helikopter aangekondigd en deze week werd bekend wanneer en voor welke prijs de helikopter beschikbaar komt. Dat is inmiddels bekend en is in september voor $299,99 dollar in de VS. Wanneer de Drone te koop is in andere landen is nog niet duidelijk.

Als de AR.Drone uitkomt zijn er direct al twee iPhone applicaties te downloaden voor €2,39 per stuk. Eén waarmee je de Drone kan besturen. Met deze applicatie bestuur je de helikopter door de accelerometer. Dit houdt in dat je de iPhone moet bewegen om het te besturen. Op de AR.Drone zit een camera waarmee je op de iPhone kan zien waar hij heen gaat en dus weet je hoe je hem moet besturen. Door iets te veranderen in de instellingen komen er ook tegenstanders in beeld die je uit moet schakelen door op te schieten.

Je kan extra shells kopen waarmee je de helikopter een andere vorm geeft. Deze shells maken hem bruikbaar voor buiten- en binnenshuis. De meest bekende is hieronder te zien.


Het softwarepakket van de Drone is open-source. Dit betekent dat ontwikkelaars er mee bezig mogen gaan en zelf applicaties gaan maken. Door middel van de augmented-reality kunnen hier hele mooie applicaties uit ontstaan.

http://www.youtube.com/watch?v=V3KrFV0-WFw

Categorie: Accessoires
Spotlights: CES, Parrot

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's