Tim Cook verdedigt de prijzen voor Apple-producten

Erwin Vogelaar
11 september 2017, 20:24
2 min leestijd
Tim Cook verdedigt de prijzen voor Apple-producten

Dinsdag wordt waarschijnlijk de iPhone X onthuld, de duurste iPhone ooit. In een interview met Fortune verdedigt Tim Cook de prijzen voor Apple-producten.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: Prijzen Apple-producten niet te hoog

Nog één dag te gaan en dan onthult Apple zijn nieuwe lijn aan producten. Onderdeel van deze presentatie is waarschijnlijk de iPhone X, een toestel dat voor ongeveer duizend dollar over de toonbank gaat. De reacties op deze geruchten zijn niet allemaal positief. In een interview met Fortune verdedigt Tim Cook de prijzen die het bedrijf vraagt.

Zo krijgt Apple kritiek dat het een hoge marge hanteert. Hier is Cook het niet mee eens: “Er zijn veel bedrijven die veel hogere marges hebben. Wij vragen een prijs voor de waarde van onze producten en we proberen de allerbeste producten te maken.”

prijzen apple-producten

Cook stelt dat consumenten op dit moment een iPad of een iPhone kunnen kopen voor minder dan 300 dollar. “Deze zijn dus niet voor de rijken”, stelt Cook. De bestuursvoorzitter van Apple stelt dat er nu meer dan een miljard Apple-producten gebruikt worden. Dat zou niet het geval zijn als deze producten enkel voor de rijken zijn bestemd.

Apple probeert de wereld te veranderen

Cook stelt dat Apple de wereld op verschillende manieren heeft veranderd, met name door de producten die het bedrijf op de markt zet. “We maken producten voor mensen die hen in staat stellen dingen te doen die ze anders niet zouden kunnen doen.” Ook stelt Cook dat Apple de wereld verandert doordat het bedrijf gefocust is op het milieu en dat het bedrijf pleit voor mensenrechten.

Hoe Apple in het komende jaar de wereld poogt te veranderen weten we dus morgen. Houd iPhoned in de gaten voor de laatste nieuwtjes. Vergeet ook niet onze voorspellingen voor het event door te lezen, zodat je helemaal voorbereid bent.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fortune
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu