Prijswinnaar ’10 miljard’-actie dacht aan een grap

Redactie
27 februari 2010, 23:16
1 min leestijd
Prijswinnaar ’10 miljard’-actie dacht aan een grap

Deze maand berichtten we jullie over de actie van Apple waarmee ze een cadeaubon uitloofde voor de 10 miljardste muziek-download. Deze download is deze week gedaan door Louie Sulcer. Deze week is hij meteen gebeld door Steve Jobs, maar hij dacht dat het een grap was. Jobs heeft meerdere malen het verhaal over de actie moeten vertellen voordat Louie hem geloofde.

Lees verder na de advertentie.

Niet op de hoogte van de actie

Louie Sulcer had voordat Steve hem belde nog niet eerder van de actie gehoord. Het is dus niet gek dat hij denkt aan een grap als iemand hem belt omdat hij een cadeaubon van 10.000 dollar heeft gewonnen. Hij dacht in de eerste instantie aan een grap van zijn zoon, maar langzamerhand begon het wel tot de prijswinnaar door te dringen dat hij echt gewonnen had.

Het winnende nummer

Louie Sulcer won de actie met het downloaden van “Guess Things Happen That Way” van Johnny Cash. Dit nummer is erg oud, maar wordt blijkbaar nog wel gedownload. Apple heeft deze week ook een lijst met de meest gedownloade nummers bekend gemaakt, en daarop staan alleen vrij recente muzieknummers. Het is niet vreemd dat dit soort nummers bovenin de lijst staan, want de iTunes Store is vooral bij de jongeren een begrip.

Spotlight: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's