Apple steunt Pride Parade met exclusieve regenboog Apple Watch-bandjes

Lars Paijmans
27 juni 2016, 10:05
1 min leestijd
Apple steunt Pride Parade met exclusieve regenboog Apple Watch-bandjes

Apple heeft zich gisteren aangesloten bij de jaarlijkse LGBT Pride Parade in San Francisco. Apple-medewerkers en CEO Tim Cook liepen mee, en droegen speciale Apple Watch-bandjes in de kleuren van de regenboog.

Lees verder na de advertentie.

Apple loopt mee in Pride Parade

Apple wil met het deelnemen aan de parade laten zien dat ze gelijkheid en diversiteit op de werkvloer aanmoedigen. De speciale Apple Watch-bandjes die medewerkers kregen kwamen met een klein briefje waarin staat dat de regenboogkleurige band ‘een symbool van gelijkheid’ is, en Apple hoopt dat het met trots gedragen wordt. Alle medewerkers die zich voor een Pride-evenement hadden ingeschreven kregen dit bandje cadeau.

Pride Parade

Hoewel de bandjes exclusief aan Apple-medewerkers werden uitgedeeld, is de interesse van andere Apple Watch-eigenaren direct gewekt. Het lijkt er echter niet op dat dit kleurrijke bandje ook echt verkocht zal worden. Tenzij een Apple-medewerker zijn of haar exemplaar online te koop zet, zal dit nylonbandje dus exclusief voor Apple personeel blijven.

Dat Apple juist dit jaar uitpakt voor de Pride Parade is geen toeval. Het is namelijk precies 30 jaar geleden dat Apple voor het eerst de Pride Parade ondersteunde. Vorig jaar kregen deelnemende medewerkers een speciaal T-shirt en verscheen er ook een video op het YouTube-kanaal van Apple waarin de viering van de Pride Parade getoond werd.

Speciale iTunes-content uitgelicht

Naast de deelname aan verschillende parades in heel Amerika en de introductie van de exclusieve Watch-bandjes, presenteerde Apple gisteren in Amerika ook een speciale selectie van films, muziek en e-books in de iTunes Store. Deze hadden allemaal een link met voorvechters van gelijkheid.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen