‘Pre-orders iPhone 7 starten op 9 september in VS’

Rutger Otto
28 juli 2016, 10:41
2 min leestijd
‘Pre-orders iPhone 7 starten op 9 september in VS’

Vanaf 9 september is de iPhone 7 te bestellen in de Verenigde Staten, meldt Twitter-lekker @evleaks. Dat zou betekenen dat de presentatie van de iPhone rond 6 september plaatsvindt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 pre-orders

Afgelopen weekend schreef de bekende lekker Evan Blass (@evleaks) al dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in de week van 12 september uitgebracht zou worden. Iets later voorspelde hij dat het toestel op 16 september zou lanceren. Althans, in de Verenigde Staten. In een nieuwe tweet schrijft hij dat de pre-orderdatum bekend is. Vanaf vrijdag 9 september is het toestel te bestellen.

Daarmee valt ook af te leiden wanneer de presentatie van Apple’s nieuwe toestel plaatsvindt. Normaal gesproken houdt Apple dat evenement namelijk in dezelfde week als dat de pre-orders van start gaan. Vaak is het event op dinsdag of woensdag. De iPhone 6 werd op dinsdag 9 september geïntroduceerd, de iPhone 6S op woensdag 9 september 2015. Waarschijnlijk wordt de datum dit keer dinsdag 6 of woensdag 7 september.

iPhone 6SE

In Nederland en België moeten we doorgaans iets langer wachten tot de nieuwe iPhone te koop is. Meestal zitten we bij de tweede lichting van landen, eerst zijn landen als de VS, Duitsland en Frankrijk aan de beurt. Dat zorgt ervoor dat veel Nederlanders afreizen naar Duitsland om een iPhone te bemachtigen.

iPhone 7 geruchten

Van de iPhone 7 wordt verwacht dat hij niet enorm veel anders oogt dan de iPhone 6S. Het ontwerp van de behuizing blijft grotendeels hetzelfde. Wel zijn waarschijnlijk de antennestrepen op de achterkant beter weggewerkt. De camera van de iPhone 7 wordt waarschijnlijk beter en het Plus-model krijgt mogelijk de beschikking over twee lenzen.

Andere geruchten zijn dat de koptelefoonaansluiting mogelijk verdwijnt. Als dat zo is, moeten gebruikers hun koptelefoon verbinden via de Lightningpoort of via Bluetooth. Verder zou er een snellere A10-chip zijn en een iets grotere batterij. Het 16GB-model zou geschrapt worden en het instapmodel krijgt dan 32GB aan opslagruimte.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu