De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze oplaadkabel ‘steel’ je stroom van je vrienden

Gijs Ettes
23 november 2015, 15:30
1 min leestijd
Met deze oplaadkabel ‘steel’ je stroom van je vrienden

PowerMe is een kabel waarmee je je smartphone kunt opladen met een andere mobiel apparaat dat over een micro-usb- of Lightning-poort beschikt. Zo hevel je stroom over van bijvoorbeeld een tablet naar een smartphone.

Lees verder na de advertentie.

‘Steel’ stroom met PowerMe

Het kabeltje werkt via een adapter met de Lightning-poort van de iPhone of iPad en kan ook gebruikt worden om foto’s en bestanden over te zetten. Met een crowdfundingcampagne op Indiegogo proberen de Italiaanse bedenkers van de PowerMe voldoende geld op te halen. Wordt het streefbedrag van 10.000 dollar behaald, dan worden de eerste bestellingen in januari 2016 verzonden. Het kabeltje zelf kost 11 dollar en voor een Lightning-adapter betaal je 3 dollar.

PowerMe maakt gebruik van usb-on-the-go (OTG), dat smartphones en tablets laat werken als een usb-host-apparaat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een usb-stick koppelen voor het overzetten van data, maar ook bedrade toetsenborden en muizen aansluiten. De PowerMe-kabel kan aan een sleutelbos worden gehangen en met de Lightning-adapter kun je hem gebruiken om je iPhone of iPad op te laden met een Android-toestel of een ander apparaat met een micro-usb-aansluiting. Helaas is het niet mogelijk om een iPhone op te laden met een iPad.

Bron: Indiegogo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu