Gerucht: Beats brengt in april sportief alternatief voor AirPods uit

Michel van 't Klaphek
23 maart 2019, 13:28
2 min leestijd
Gerucht: Beats brengt in april sportief alternatief voor AirPods uit

Ben jij niet onder de indruk van de nieuwe AirPods? Dan moet je nog een maandje geduld hebben. Dan komen namelijk de nieuwe, draadloze PowerBeats uit. Deze oordopjes zijn waterdicht, hebben een betere bass en vallen niet uit tijdens het sporten.

Lees verder na de advertentie.

‘PowerBeats 2019: sportief alternatief voor de AirPods’

Dat zegt CNET. De Amerikaanse website sprak met een medewerker van een grote winkelketen die op de hoogte is van de plannen van Beats, wat een dochteronderneming van Apple is. De nieuwe PowerBeats zijn draadloos en bedoeld om tijdens het sporten te dragen.

PowerBeats 2019 voorbeeld

Qua design gaat er verder weinig veranderen, naast het achterwege laten van kabels. Dit houdt in dat beide dopjes een clip krijgen, waarmee je ze aan je oor kunt bevestigen. Hierdoor blijven ze tijdens het sporten goed zitten. Ook zouden de nieuwe PowerBeats een betere bass krijgen en compleet waterdicht zijn.

Verder hebben de draadloze oordopjes een H1-chip, net als de nieuwe AirPods. Hierdoor kun je handsfree Siri bedienen door “Hé Siri” te zeggen. Ook de verbinding wordt hierdoor verbeterd. Je iPhone maakt zo bijvoorbeeld sneller contact met de headset.

‘Net zo duur als voorganger’

De precieze adviesprijs weet de winkelier niet, maar hij schat dat de headset zo’n 200 dollar gaat kosten. Momenteel kosten de huidige PowerBeats 199 euro bij Apple. De draadloze headset wordt volgens de bron in april aangekondigd, waarna ze redelijk snel in de winkels liggen.

Het gebeurt overigens vaker dat Beats-producten nieuwe technieken gebruiken van Apple. Zo werd de BeatsX in 2016 uitgerust met de W1-chip, die destijds ook in de originele AirPods zat.

Afgelopen week was veelbewogen voor Apple-liefhebbers. Niet alleen bracht het bedrijf een nieuwe iMac, iPad Air en zelfs een iPad mini uit, ook de langverwachte nieuwe AirPods zagen het levenslicht.

Lees ook: AirPods 2019 vs de eerste AirPods: wel of niet upgraden?

Via: 9to5Mac
Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu