Positieve recensies van de media over iPhone 5
Redactie

Komende vrijdag is de iPhone 5 al verkrijgbaar in meerdere landen, zoals in Duitsland en Frankrijk. Een aantal journalisten uit internationale media heeft alvast kennis mogen maken met de nieuwe iPhone om een eerste recensie naar buiten te kunnen brengen.

Positieve recensies iPhone 5

De media die de iPhone 5 in handen hebben gekregen, zijn onverdeeld enthousiast over het nieuwe toestel van Apple. Dat geldt niet alleen over de vormgeving en uitstraling, maar ook voor de interne vernieuwingen. Zo vindt Walt Mossberg van The Wall Street Journal dat het beeldscherm nu veel comfortabeler is, zelfs ten opzichte van de concurrentie met een groot beeldscherm. Ook het lichte gewicht van het toestel viel hem op. De iPhone 5 is dan ook twintig procent lichter van gewicht dan de voorganger. Edward Baig van USA Today heeft laten weten dat dit echt de beste iPhone is. Dat is precies wat Apple bij elke nieuwe iPhone overigens ook verteld.

Enorme vooruitgang op alle vlakken

De journalisten zijn gemiddeld genomen van mening dat de iPhone 5 op haast alle vlakken een vooruitgang is. Daarbij wordt onder meer de grootte en lichte gewicht van het toestel bedoeld, maar ook de snelheid en platheid. Bovendien lijdt de batterijduur daar niet onder. Naast alle positieve noten zijn er natuurlijk ook een aantal kanttekeningen, zoals de nieuwe lightning connector, die geen waardering krijgt en afgedaan wordt als geldklopperij. Loyale gebruikers van de iPhone met veel iAccessoires moeten namelijk bij Apple een verloop aanschaffen. Een ander minpuntje volgens Walt Mosberg van Wall Street Journal is het ontbreken van Google Maps. De kaarten van Apple zijn volgens deze journalist daaraan inferieur.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.