Apple legt de nadruk op Portretmodus in nieuwe iPhone 7 Plus-reclame

Rutger Otto
8 januari 2017, 13:33
2 min leestijd

Op het YouTube-account van Apple is een nieuwe advertentie te vinden die in het teken staat van een bètafunctie van de iPhone 7 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Portretmodus filmpje

Het meest recente reclamefilmpje van Apple heet ‘Take Mine’ en legt de focus (letterlijk) op portretfoto’s. We zien een jonge vrouw die op bezoek gaat bij haar oma in een Grieks dorpje. De vrouw maakt na de begroeting een foto van haar grootmoeder met een roségouden iPhone 7 Plus. Dat doet ze met de Portretmodus, die exclusief te gebruiken is op de nieuwste en grootste iPhone, die als enige een dubbele cameralens heeft en zo een beter scherptediepte-effect kan creëren.

In het filmpje is de oma zo onder de indruk van het effect, dat ze de aandacht trekt van anderen in het cafeetje waar ze zitten. Een andere vrouw vraagt of ze ook op de foto mag en daarna volgen nog velen anderen. De video van Apple eindigt met de woorden ‘Portretmodus op de iPhone 7 Plus – gewoonweg magisch’.

portretmodus video

Wisselend resultaat

De portretmodus van de iPhone 7 Plus levert inderdaad mooie plaatjes op, maar Apple heeft de functie nog officieel uit de bètamodus gehaald. Het is al wel voor iedereen met een iPhone 7 Plus beschikbaar. Resultaten van de foto’s zijn in onze ervaring nogal wisselend. Met name glazen willen nog wel eens half in de achtergrond verdwijnen, maar ook met gezichten gaat het soms mis. De randen van bijvoorbeeld het haar zijn dan wazig, omdat de iOS-software het verschil tussen voor- en achtergrond niet goed onderscheidt. Dat is in het filmpje van Apple natuurlijk niet te zien.

Creëer de best mogelijk situatie

De portretmodus van de iPhone 7 Plus probeert fotografen wel te begeleiden om het best mogelijke plaatje te schieten. Zo vertelt de Camera-app je dat het onderwerp dichterbij of juist verder weg moet. Ook is het belangrijk om voldoende licht te hebben als je de foto maakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen