De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 12-bèta valt gebruikers plots continu lastig met updatemelding

Florence Peeters
31 augustus 2018, 9:58
2 min leestijd
iOS 12-bèta valt gebruikers plots continu lastig met updatemelding

iPhone en iPad-gebruikers die de bètaversie van iOS 12 gebruiken, krijgen continu een valse popupmelding dat er een iOS-update klaarstaat. De melding verschijnt sinds vandaag steeds vaker op schermen.

Lees verder na de advertentie.

Popupmelding iOS 12 bèta blijft terugkeren

In de popup staat: ‘Er is een nieuwe iOS-update beschikbaar. Werk de iOS 12-bètaversie bij.’ Ondanks deze melding, is er echter helemaal geen iOS-update beschikbaar voor iOS 12-bètatesters. Het probleem doet zich voor bij mensen die juist al wel de meest recente versie van iOS 12 geïnstalleerd hebben.

De popup is frustrerend voor gebruikers: je moet het bericht eerst sluiten voordat je je iPhone of iPad weer kan gebruiken. Ook de homeknop werkt dan even niet, totdat je de melding hebt weggedrukt.

Ondergetekende krijgt op het moment van schrijven ongeveer iedere tien minuten een melding. Met name wanneer je de iPhone ontgrendelt lijkt er steeds een popup te verschijnen.

Fout in laatste bètaversie

Verschillende bètatesters zien de popup al verschijnen sinds de laatste bètaversie is uitgebracht, op maandag 27 augustus. Dat schrijft MacRumors. Inmiddels ligt de frequentie van de popupmelding dus bij iedereen een stuk hoger en is ontgrendeling van je apparaat de grootste trigger.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo denkt dat de fout in de laatste update van de iOS-bètaversie zit. Door deze bug denkt de bètasoftware dat de datum waarop de software verloopt eraan zit te komen. Dit resulteert in de terugkerende melding.

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple met een oplossing komt voor het probleem. De kans is groot dat er later vandaag een nieuwe iOS 12-bèta wordt uitgebracht om de melding te laten stoppen en de fout uit de software te halen.

De definitieve versie van iOS 12 wordt binnenkort officieel uitgerold naar alle iPhones en iPads. Apple heeft aangekondigd op woensdag 12 september zijn jaarlijkse evenement te houden. Dan worden zeer waarschijnlijk ook drie nieuwe iPhones aangekondigd.

Lees meer over iOS

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen