Populariteit iPhone daalt
Redactie

De smartphone-markt biedt veel interessante verschijnselen, deze markt wordt dus ook vaak onderzocht. De uitkomst van een onderzoek van Changewave laat wel iets opmerkelijks zien; de populariteit van de iPhone is gedaald. Althans, mensen zijn minder van plan een iPhone aan te schaffen.

juni tot september

Een groep mensen werd gevraagd welk besturingssysteem ze graag zouden zien op hun mogelijk volgende smartphone en in september werd dezelfde vraag nog eens gesteld. In de periode van juni tot september is een flinke daling te zien bij iOS. Eerst  antwoordde nog maar liefst 50 procent dat ze iOS wilden, in september slechts 38 procent. Hiermee staat de iPhone nog steeds op nummer 1, maar Android staat maar 1 procent lager!

iPhone 4

In juni is de iPhone 4 geïntroduceerd, dit is een mogelijke verklaring van het verschijnsel. Echter heeft het antenne-probleem niks te maken met de software, maar misschien linken mensen het automatisch daar aan.
Een andere verklaring is dat Android veel groter is geworden, de afgelopen tijd zijn er veel nieuwe toestellen met Android gelanceerd voor diverse doelgroepen.

onderzoek resultaten

Via: Investorplace

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.