Makers Popcorn Time: ‘Ons succes is de schuld van Hollywood’

Rutger Otto
31 augustus 2015, 10:21
2 min leestijd
Makers Popcorn Time: ‘Ons succes is de schuld van Hollywood’

Popcorn Time en zijn gebruikers staan onder druk van rechthebbenden, maar toch is de illegale streamingdienst nog onverminderd populair. De makers leggen de schuld bij Hollywood.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time succes

Dat schrijft Torrentfreak, dat gesproken heeft met de anonieme makers van Popcorn Time. Aanleiding voor het gesprek was dat verschillende Amerikaanse gebruikers werden aangeklaagd voor het gebruik van de dienst. Ook in Noorwegen dreigt een anti-piraterij-groep stappen te ondernemen tegen tienduizenden gebruikers.

Maar het is de schuld van Hollywood zelf dat Popcorn Time zo veel wordt gebruikt, schrijven de makers. “Mensen zijn klaar om voor hun videocontent te betalen, maar velen willen niet lappen voor een magere catalogus met restricties voor hun land.” Ook de prijs kan een verschil maken. “Twintig dollar per maand is iets anders in Uganda dan het is in de Verenigde Staten. Maar het grootste probleem is dat op sommige plekken helemaal geen legale optie is.”

Popcorn Time ios

Aanbod

In Nederland hebben we natuurlijk wel alternatieven, zoals Netflix en Videoland. Maar ook deze aanbieders hebben last van restricties. Het aanbod van Netflix in Nederland is bijvoorbeeld heel anders dan dat van Netflix in de Verenigde Staten. “Waarom zouden mensen in Frankrijk twee jaar wachten op een film die al in de VS wordt uitgezonden terwijl ze bijna hetzelfde voor hun dienst betalen?”, vragen de makers zich af. “Als gebruikers iets niet acceptabel vinden, kiezen ze voor alternatieven, zelfs als die niet legaal zijn.”

Torrentfreak schrijft dat de makers van Popcorn Time hun product als legitiem zien, maar ze snappen wel dat gebruikers de wet kunnen overtreden. “Momenteel vervult praterij de vraag van gebruikers omdat de industrie faalt om naar de moderne tijd te schakelen. Zo simpel is het.”

Ook in Nederland is Popcorn Time te gebruiken om films te streamen. In dit artikel staat hoe dat moet, al benadrukken we altijd dat Popcorn Time gebruikmaakt van het downloaden van torrents, iets wat hier illegaal is.

Lees meer over Popcorn Time

Bron: Torrentfreak
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu