Zo gebruik je Popcorn Time vanuit je browser

Gijs Ettes
20 mei 2015, 15:45
2 min leestijd
Zo gebruik je Popcorn Time vanuit je browser

Om Popcorn Time te gebruiken op je Mac of pc heb je vanaf nu geen aparte software meer nodig. Dankzij een nieuwe dienst kun je films direct vanuit je browser bekijken.

Lees verder na de advertentie.

UPDATE: PopcornInYourBrowser is sinds 21 mei helaas niet meer beschikbaar. De site maakte gebruik van de torrentservice Coinado.io, en door de grote populariteit werd de gratis Coinado-trial van de maker beëindigd.

Popcorn Time Mac: zo gebruik je de browserversie

Op de website PopcornInYourBrowser.net kun je naar films zoeken en je keuze maken, waarna de video wordt ingeladen en je vrijwel direct kunt beginnen met kijken. De browserversie biedt het complete aanbod aan vanaf haar servers, waardoor films niet worden opgeslagen op de computer van de gebruiker. PopcornInYourBrowser lijkt daarmee sterk op Nachotime, de illegale videodienst waarmee je ook vanuit een browser illegaal films kon kijken. Nachotime werd op aandringen van Stichting Brein echter snel offline gehaald.

popcorn time mac

PopcornInYourBrowser is nog steeds beschikbaar, maar helemaal foutloos is de dienst nog niet. Zo duurt het bij sommige films lang voordat ze afspelen en komt het zo nu en dan voor dat een video überhaupt niet wordt gestart. De films die wij hebben getest, werken echter vlekkeloos.

Andere beperkingen zijn een gebrek aan een vpn-functie (je kunt dus niet anoniem kijken) en het feit dat er nog geen series zijn om te bekijken. Heb je het plan om het nieuwste seizoen van Game of Thrones te bingewatchen, dan heb je dus nog steeds software voor Mac of pc nodig. Meer daarover lees je op deze pagina.

Tot slot werkt PopcornInYourBrowser vooralsnog alleen op de Mac en pc. We hebben de videodienst op de iPhone en iPad geprobeerd en meerdere browsers uitgetest, maar helaas zonder resultaat. Voor wie onderweg van de streamingdienst gebruik wil maken, is er gelukkig ook een Popcorn Time iOS-app.

Disclaimer

Houd er wel rekening mee dat Popcorn Time in Nederland illegaal is. Door films te streamen, ben je ze tegelijkertijd aan het down- en uploaden voor andere gebruikers. Brein en andere copyrightwaakhonden geven aan dat ze de illegale aanbieders van auteursrechtelijk beschermd materiaal in hun vizier hebben, en individuele gebruikers voorlopig met rust laten. Maar het gebruik van de software is nooit zonder risico.

Lees meer over Popcorn Time

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu