[Poll] Hoe moet Apple de iPad-applicaties in de App Store verwerken?
Redactie

De laatste tijd brengen flink wat websites geruchten de wereld in over de iPad-applicaties. Deze geruchten gaan gedeeltelijk over de verwerking van de applicaties in de huidige App Store. Het is nog steeds niet bekend hoe Apple de applicaties in de App Store gaat plaatsen, want de ontwikkelaars kunnen deze applicaties nog niet bij Apple indienen.

Zoals jullie waarschijnlijk al weten kan de iPad overweg met alle iPhone-applicaties. Deze applicaties moeten dus ook in de App Store staan die op de iPad aanwezig is. De iPad kan naast deze applicaties ook overweg met speciale iPad-applicaties. Deze applicaties kunnen niet gedownload worden op de iPhone. Dit maakt het een gecompliceerd probleem, want de iPad-applicaties moeten wel opvallen, maar niet voor de iPhone-gebruikers. Dit geldt ook voor de iTunes Store op de computer.

Wat is volgens jullie de beste oplossing? Hieronder staan een aantal mogelijke oplossingen met uitleg. We gaan er hierbij vanuit dat Apple zich aan hun uitspraken van de keynote houdt, en dat de iPad-applicaties dus gewoon in de huidige App Store verschijnen.

iPhone- en iPad-applicaties bij elkaar

Een mogelijke oplossing is dat Apple alle applicaties op één hoop gooit. Als er dus een spelletje is als iPad-applicatie zal deze gewoon in de categorie ‘Games’ geplaatst worden tussen de iPhone-applicaties in de App Store. Deze iPad-game zal vervolgens wel op de iPad te zien zijn tussen de iPhone-games, maar niet op de iPhone. De iPad-game zal ook op de computer te zien zijn in de iTunes Store tussen de iPhone-games.

Één categorie met de naam ‘iPad’

Het is ook mogelijk dat Apple één categorie gaat aanmaken voor de iPad-applicaties. Het nadeel hiervan is dat allerlei verschillende soorten applicaties in één categorie komen te staan. Een oplossing voor dit probleem zouden subcategorieën kunnen zijn, net als de ‘game’ categorie nu al heeft. Hierdoor zijn de iPad-applicaties wel gescheiden van de iPhone-applicaties, maar blijft er wel overzicht.

Aparte iPad-categorieën

Een andere oplossing waar Apple voor kan kiezen is het aanmaken van speciale iPad-categorieën. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een lijstje met ‘iPhone diensten’, ‘iPad diensten’, ‘iPhone games’ en ‘iPad games’. De iPad-categorieën zijn alleen te zien op de iPad en op de computer. De iPad-applicaties zijn hierbij dus duidelijk te onderscheiden van de iPhone-applicaties op de computer.

[polldaddy poll=2842754]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.